Το Σάββατο 9 Μαρτίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλοςχοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Κουτσουναρίου Ιεράπετρας, όπου κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας χειροτόνησε σε Διάκονο τον καταγόμενο από τον Χόνδρο Βιάννου Γεώργιο Μαυρογιαννάκη, έγγαμο και φοιτητή της Ανωτάτης Πατριαρχικής Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης.

Στον λόγο του ο νεοχειροτονηθείς τόνισε ότι με τη χειροτονία του σε Διάκονο πραγματοποιείται το «όνειρο των εφηβικών και νεανικών του χρόνων» του καθώς πίστεψε ότι «το προσκολλάσθαι τω Θεώ αγαθόν εστί» και ευχαρίστησε την οικογένειά του, τον πνευματικό του πατέρα, Αιδεσιμολ. Πρωτ. Στυλιανό Γεωργιανάκη, και όλους όσοι τον στήριξαν στην απόφασή του για να λάβει το χάρισμα της Ιερωσύνης.

Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο για την ειλικρινή αγάπη και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, και κυρίως για το μεγαλειώδες δώρο της Ιερωσύνης που λαμβάνει από τα τίμια χέρια του, υποσχέθηκε δε ότι θα αγωνισθεί με όλες μου τις δυνάμεις του για τη διακονία που του ανατίθεται και για να φανεί αντάξιος των προσδοκιών της Εκκλησίας και του Επισκόπου του.

Ακολούθως ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος αντιφώνησε τον χειροτονούμενο και αναφέρθηκε στη διπλή χαρά της Ευχαριστιακής Σύναξης της πανηγύρεως του ιστορικού και περικαλλούς τούτου Ιερού Ενοριακού Ναού των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Κουτσουναρίου και στην τέλεση του Μυστηρίου της Ιερωσύνης ενός νέου ανθρώπου.

Στη συνέχεια μίλησε για το θαυμαστό μαρτύριο των «αθληφόρων του Χριστού Τεσσαράκοντα» Μαρτύρων στη λίμνη της Σεβάστειας σημειώνοντας ότι αποτελεί μία από τις κορυφαίες πράξεις καρτερίας, αυταπάρνησης και γενναιότητας του ανθρωπίνου γένους. Αναφέρθηκε επίσης στην αξία και στο μέγεθος του Μυστηρίου της Ιερωσύνης ως μαρτυρία και μαρτύριο Χριστού «καθώς ὁ Κληρικός προσφέρει θυσία τον εαυτό του, ζώντας καθημερινά το μαρτύριο της συνειδήσεως».

Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος αναφέρει στους περίφημους περί Ιερωσύνης λόγους του ότι «η ιερωσύνη ασκείται μεν επί της γης, αλλά ανήκει στην τάξη των επουρανίων ταγμάτων», καθώς «οι ιερείς έλαβαν την εξουσία να ασκούνται με ουράνιες υποθέσεις, κάτι που δεν παραχωρήθηκε ούτε στους αγγέλους ούτε στους αρχαγγέλους».

Όπως τόνισε ο Σεβ. κ. Κύριλλος απευθυνόμενος στο χειροτονούμενο, «προσέρχεσαι αυτή την ιερή και μοναδική για τη ζωή ώρα για να δεχθείς την επίκληση του Παναγίου και Τελεταρχικού Πνεύματος και να λάβεις τον πρώτο Βαθμό της Ιερωσύνης. Με τη Χάρη του εν Τριάδι Αληθινού Θεού αξιώνεσαι να ικανοποιήσεις το μεγάλο σου πόθο, να διακονήσεις την Εκκλησία.

Από μικρός είχες την κλίση προς την εκκλησιαστική ζωή, γι᾿ αυτό και σπούδασες τα ιερά γράμματα στην Πατριαρχική Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης, στα Χανιά, και εν συνεχεία στην Ανωτάτη Πατριαρχική Εκκλησιαστική Ακαδημία Ηρακλείου».

Καταλήγοντας ο Σεβ. κ. Κύριλλος απηύθυνε πατρικές προτροπές στο νέο Διάκονο της Τοπικής Εκκλησίας ώστε να αναδειχθεί άξιος της κλήσεώς στο υψηλό υπούργημα της Ιερωσύνης και να προοδεύει πνευματικά προς δόξαν του Τριαδικού Θεού.

Τέλος του ευχήθηκε ο Αρχιποίμην Κύριος μας Ιησούς Χριστός να καθοδηγεί τα βήματά του και με τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου της Φανερωμένης, των τιμωμένων Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, του Αγίου Αρχιδιακόνου Στεφάνου και πάντων των Αγίων, να ευλογεί τη διακονία του στον Αμπελώνα του Κυρίου, προκειμένου αυτή να καταστεί κατά πάντα ευάρεστος ενώπιόν Του.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.