Την Κυριακή, 26η Ιουνίου 2022, ημέρα μνήμης του οσίου Δαβίδ του εν Θεσσαλονίκη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αυστρίας και Έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης κ. Αρσένιος, πλαισιούμενος από τον Ιερομόναχο π. Βαρθολομαίο, τον Πρεσβύτερο π. Αριστείδη και τον Αρχιδιάκονο π. Μάξιμο, τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βιέννης.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ετέλεσε την εις Διάκονον χειροτονίαν του Μοναχού π. Ιακώβου ο οποίος ομολόγησε ενώπιον του πληρώματος, των κληρικών και του Επισκόπου του την πρόθεσή του να υπηρετήσει με πίστη και υπακοή την Εκκλησία. Ευχαρίστησε τον Θεό, τον πνευματικό του Πατέρα, τον Ιερέα που τον εβάπτισε και τους γονείς του για όσα του προσέφεραν και ιδιαίτερα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Αρσένιο για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που εδειξε προς εκείνον αποδεχόμενος να τον χειροτονήσει Διάκονο. Στην προσφώνησή του προς τον χειροτονούμενο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης αναφέρθηκε στο βιογραφικό του Μοναχού και την επί πολλά έτη υπακοή στον Γέροντά του Χριστόδουλο,πρώην Ηγούμενο της Ι.Μονής Κουτλουμουσίου, επαίνεσε την απόφασή του να ακούσει τη φωνή της Εκκλησίας και του Επισκόπου να έλθει στην Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας για να διακονήσει το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο εγκαταλείποντας τον “παράδεισο” της Μονής και συναναστρεφόμενος με τον κόσμο, προκειμένου να σωθούν ψυχές.

Με αναφορά στο κυριακάτικο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα κάλεσε εν συνεχεία τον π.Ιάκωβο να δώσει με εμπιστοσύνη όλο τον εαυτό του στον Χριστό και να εργασθεί, χωρίς ανταλλάγματα, στον Αμπελώνα Του όπως οι πρώην ψαράδες Απόστολοι και ο ομώνυμός του Απόστολος Ιάκωβος μαζί με τον αδελφό του Ιωάννη οι οποίοι άφησαν ευθύς τα δίκτυα και τον πατέρα τους για να Τον ακολουθήσουν. Ο Σεβασμιώτατος τόνισε την υποχρέωση του νέου κληρικού, από τον πρώτο κι’ όλας βαθμό της Ιερωσύνης, να μετέχει στη ζωή της Αγίας Τριάδος,να ακούει τη φωνή του Χριστού και να έχει Αυτόν μόνη αναφορά, διά πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου και των Αγίων με πρώτον τον προστάτη του Ναού της Χειροτονίας του, τον Άγιο Γεώργιο. “Κατά παράδοση στο Ναό αυτό υπηρέτησαν ως Ιερείς”, είπε,”πατέρες από το Άγιον Όρος, μεταξύ των οποίων ήτο και ο βαπτίσας τον π. Ιάκωβον, μετατεθείς εις Φραγκφούρτην Γερμανίας, πατήρ Τιμόθεος”. Τόνισε επίσης ότι δεν είναι στόχος του κληρικού να υπακούει στο προσωπικό του θέλημα η σε εκείνο του κόσμου αλλά, δείχνοντας υπομονή και αγάπη να οδηγήσει τους ανθρώπους στους λόγους του Ευαγγελίου, στην παράδοση της Εκκλησίας, στο θέλημα του Θεού, με υπακοή στον Πατριάρχη και στον Επίσκοπο τους οποίους κρίνει μόνον Σύνοδος και όχι μεμονωμένα πρόσωπα. Τελειώνοντας, ο Σεβασμιώτατος συνεβούλευσε τον χειροτονούμενο να είναι φιλότιμος και εργατικός.

Κατά την ώρα του Μυστηρίου οι συμπροσευχόμενοι πιστοί ανεφώνησαν το “Άξιος” και ο νέος Διάκονος συμμετείχε στην Θεία Λειτουργία εκτελώντας τα υπό του Τυπικού προβλεπόμενα καθήκοντα. Μετά το πέρας της Ακολουθίας κλήρος και πλήρωμα συνεχάρησαν εγκαρδίως τον Μητροπολίτη και τον νεοχειροτονηθέντα Διάκονο π. Ιάκωβο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.