«Το έργο της ιερωσύνης δεν είναι ανθρώπινο, αλλά αγγελικό και ουράνιο», υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, καθώς καλωσόρισε έναν νέο Διάκονο στην ιερατική οικογένεια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

Ο λόγος για τον κ. Αναστάσιο Καλογεράκη, απόφοιτο της Θεολογικής Σχολής του Αποστόλου Ανδρέου στο Σύδνεϋ, ο οποίος ανέβηκε στο πρώτο σκαλοπάτι της ιερωσύνης το πρωί του Σαββάτου, 15 Ιανουαρίου. Η εις Διάκονον χειροτονία του τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο κ. Μακάριο, μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς και συγκίνησης, στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, στο Belmore του Σύδνεϋ.

Έμφορτος συγκίνησης, υπό τα βλέμματα της μητρός του, Αικατερίνης, της συζύγου του, Πελαγίας, και των πέντε τέκνων τους, ο χειροτονούμενος Διάκονος εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχαριστίες προς όσους επηρέασαν και χάραξαν την πορεία της ζωής του με ουσιαστικό τρόπο. Πρωτίστως, απευθύνθηκε στον Ποιμενάρχη του κ. Μακάριο, τον οποίο ευχαρίστησε για την αγάπη και την εμπιστοσύνη που του έχει δείξει, καθώς και για το κάλεσμά του να λάβει τον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης. Μεταξύ άλλων, μνημόνευσε μετ’ ευγνωμοσύνης τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κυρό Στυλιανό, ο οποίος ήταν Κοσμήτορας και Καθηγητής του στη Θεολογική Σχολή, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Χριστόδουλο, νυν Αγιορείτη Ιερομόναχο, ο οποίος ήταν ο πρώτος του πνευματικός κατά τα έντεκα χρόνια που διακονούσε την τοπική Εκκλησία στη Μελβούρνη, καθώς και τον μετέπειτα, επί εικοσαετία πνευματικό του, γέροντα Στέφανο Παντανασσιώτη, Προηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναγίας Παντάνασσας.

Ειδική μνεία έκανε στη σύζυγό του, Πελαγία, και στα πέντε παιδιά που με τη χάρη του Θεού έχουν αποκτήσει, ευχόμενος, ως ιερατική οικογένεια πλέον, να συνεχίσουν την πορεία της ζωής τους με χαρά, αισιοδοξία και συνεχή αγάπη για τον Χριστό, την Εκκλησία και τους συνανθρώπους τους.

Τέλος, ευχαρίστησε άπαντες για τις ευχές τους, προσδοκώντας αυτές να τον βοηθήσουν ώστε να γίνει καλός και πιστός Διάκονος και να έχει τον Θεό στη ζωή του ενοικούντα, ενεργούντα και εμπεριπατούντα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.