Με την Σεπτή Ευλογία της Α.Θ. Μακαριότητος, του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Κ.κ. Θεοδώρου, άλλος ένας νέος κληρικός χειροτονήθηκε σήμερα στο Κάιρο.

Ο Ιωσήφ Νουέσρι προέρχεται από το Ορθόδοξο Αραβόφωνο ποίμνιο του Καΐρου.

Χρημάτισε επί σειρά ετών κατηχητής και στέλεχος της ενορίας Υπεραγίας Θεοτόκου Ηλιουπόλεως Καΐρου. Έχει εκκλησιαστική κατάρτιση, είναι έγγαμος και πατέρας ενός τέκνου.

Προ ολίγων ημερών λαμβάνοντας την Πατριαρχική Ευλογία για την χειροτονία του, ο Μακαριώτατος εξέφρασε την πνευματική χαρά Του διότι άλλος ένας νέος που γεννήθηκε στην Θεοβάδιστο Αίγυπτο, παιδί του Πατριαρχείου, εισέρχεται στον ιερό κλήρο και του ευχήθηκε να υπηρετήσει το ιερό θυσιαστήριο με θυσιαστική αγάπη.

Η χειροτονία του νέου Διακόνου τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Ηλιουπόλεως υπό του οικείου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Μέμφιδος κ. Νικοδήμου.

Ο υποψήφιος Διάκονος στην προσφώνησή του με συγκίνηση μίλησε για τον ιερό πόθο του που γίνεται πραγματικότητα.

Ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη, τον χειροτονούντα αυτόν, Μητροπολίτη Νικόδημο και όλους όσους πνευματικά τον στήριξαν, τον κατάρτισαν, τον συμβούλεψαν και τον ευεργέτησαν.

Ο Σεβασμιώτατος αφού δόξαζε τον εν τω όρει Θαβώρ, μεταμορφωθέντα Κύριο, δια την διπλή χαρά της ημέρας αναφέρθηκε στα θεολογικά μηνύματα της μεγάλης Δεσποτικής εορτής.

Καταλήγοντας τόνισε ότι ο Κύριος μας καλεί όλους σε μια προσωπική μεταμόρφωση.

Κάλεσε τον προς χειροτονία ευπρεπιζόμενο όπως αγωνισθεί και αυτός για την προσωπική του μεταμόρφωση διότι έτσι θα μπορέσει να βοηθήσει τους ανθρώπους στην δική τους πορεία προς το Θαβώρ.

Με λόγια καρδιάς του έδωσε πολύτιμες συμβουλές για την νέα διακονία που την Χάρη του Παναγίου Πνεύματος αναλαμβάνει.

Επαίνεσε το εκκλησιαστικό του ήθος και το ταπεινό του φρόνημα, τα οποία είχε διαπιστώσει κατά την μακρά επικοινωνία και συνεργασία μαζί του.

Του ευχήθηκε να αυξήσει τα πνευματικά του τάλαντα προς δόξαν Θεού και για την ευδόκιμο προσφορά του στους ευσεβείς χριστιανούς.

Με πολύ ενθουσιασμό οι πολυπληθείς χριστιανοί αναφώνησαν το “Μουσταχέτ” δηλ Άξιος!!! και στο τέλος της Θείας Λειτουργίας του ευχήθηκαν καλή δύναμη στην διακονία του στον Αμπελώνα του Κυρίου μας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.