Την Κυριακή των Αγίων Πάντων, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας όρισε να τιμώνται όλα εκείνα τα πρόσωπα, που ακολούθησαν τον Αρχηγό και Τελειωτή της πίστεώς μας Ιησού Χριστό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος χοροστάτησε του Όρθρου στον ενοριακό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου Νεστάνης.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο εκ των αδελφών της Μονής Υπεραγίας Θεοτόκου Γοργοϋπηκόου Νεστάνης Μαντινείας, Μοναχός Προκόπιος, έλαβε διά των χειρών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, τον πρώτο της Ιερωσύνης βαθμό, αυτόν του Διακόνου.

Ο προσερχόμενος στο Μυστήριο της Ιερωσύνης, στην προσλαλιά του, δόξασε τον άγιο Θεό και την Κυρία Θεοτόκο των Τσιπιανών για τις δωρεές τους στην μοναχική του πορεία και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν σε αυτήν.
Ο Σεβασμιώτατος στην αντιφώνησή του αναφέρθηκε στο μεγάλο υπούργημα της Ιερωσύνης και έδωσε κατευθυντήριες συμβουλές στον νέο Κληρικό για μια πετυχημένη Διακονία προς τη Μονή, την αδελφότητα και τον Λαό του Θεού.

Ο νέος Διάκονος Προκόπιος (κατά κόσμον Κωνσταντίνος – Βασίλειος) Δαμάλας του Αριστοτέλους και της Μαρίας εγεννήθη στο Άργος την 20η Μαίου 1994.

Είναι απόφοιτος της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής και τελειόφοιτος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης.

Εκάρη μοναχός την 25ην Μαρτίου 2021 στην Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Γοργοεπηκόου Νεστάνης, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.