Τήν Κυριακή τῆς 27ης Νοεμβρίου 2022 η τοπική μας Εκκλησία έζησε μοναδικές στιγμές Πεντηκοστής. Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Υπεραγίας Θεοτόκου Φανερωμένης Λευκάδος τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας πλαισίωσαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Γέροντας Αλέξιος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους, ο οποίος και χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Νικηφόρος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Φανερωμένης, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Χριστοφόρος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Καρυάς, πρεσβύτεροι και διάκονοι της Ιεράς μας Μητροπόλεως καθώς και φιλοξενούμενοι κληρικοί της συνοδείας του Γέροντος Αλεξίου Ξενοφωντινού και της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου.

Μεταξύ άλλων το παρόν έδωσαν ο Βουλευτής Λευκάδας κ. Αθανάσιος Καββαδάς, ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Χαράλαμπος Καλός και ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ. Ανδρέας Κτενάς. Επίσης ο Πρόεδρος του Σωματείου Φίλων της Ι. Μ. Φανερωμένης κ. Λάμπρος Γεωργάκης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Φίλων του Αγίου Όρους Λευκάδας, κ. Νικόλαος Βράϊλας,ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λευκαδίων Ηλιούπολης και γύρω δήμων «Η Φανερωμένη» κ. Χριστογιάννης Φουρλάνος κ.α.

Κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας του Όρθρου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χειροθέτησε εις Υποδιάκονο τον αδελφό της Ιεράς Μονής Φανερωμένης Οσιώτατο μοναχό π. Θεόφιλο Βάϊο και στη συνέχεια, κατά την διάρκεια του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του.

Ο νεοχειροτονηθείς διάκονος π. Θεόφιλος στο σύντομο λόγο του ευχαρίστησε μεταξύ άλλων τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας ο οποίος από την πρώτη στιγμή τον αγκάλιασε πατρικά καθώς και τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής π. Νικηφόρο για την αμέριστη αγάπη και τη πνευματική καθοδήγηση.

Με την σειρά του ο Σεβασμιώτατος, αναφερόμενος στον νέο Διάκονο της Ιεράς μας Μητροπόλεως, τόνισε μεταξύ άλλων την τεράστια ευθύνη που ο νέος κληρικός μας φέρει από σήμερα και στο εξής απέναντι στον Θεό και τους ανθρώπους κρατώντας καθαρό τον χιτώνα της Ιερωσύνης του Χριστού. Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας και ο ιερός Κλήρος αναφώνησαν το «Άξιος».

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο π. Θεόφιλος μοίρασε διάφορες ευλογίες στους κληρικούς και λαϊκούς που προσέτρεξαν να του ευχηθούν καλή διακονία στον Αμπελώνα του Κυρίου μας.

Ακολούθησε το κέρασμα στο Συνοδικόν και στη συνεχεια η μοναστηριακή τράπεζα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.