Στην Αύρα Καλαμπάκας μετέβη την Κυριακή 9 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος.

Ο σεπτος Ποιμενάρχης χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, κατά την οποία τέλεσε την ρασοφορία του κ. Ευαγγέλου Γιαννακοπούλου.

Στον νεοκαρέντα μοναχό ο κ. Θεόκλητος έδωσε το όνομα του Αγίου Παναρέτου, Επισκόπου Πάφου, προς τιμήν του μακαριστού Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βουλκάνου Μεσσηνίας, Αρχιμανδρίτου Παναρέτου Γεωργοπούλου.

Πρόκειται για τον Γέροντα τη Μονής της μετανοίας του, δίπλα στον οποίο ασκήθηκε κατά τα πρώτα μοναχικά του βήματα, και ο οποίος έδωσε κανονική συμμαρτυρία προς τον μακαριστό Μητροπολίτη Μεσσηνίας κυρό Χρυσόστομο Θέμελη, με σκοπό την χειροτονία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας.

Ο κ. Θεόκλητος αναφέρθηκε στις αρετές που κοσμούσαν τον μακαριστό Γέροντα και παρότρυνε τον νέο μοναχό να τις ακολουθήσει στην νέα ζωή του, ούτως ώστε να αποδειχθεί όντως πανάρετος στην ζωή του και να κερδίσει την βασιλεία των ουρανών.

Κατά την διάρκεια της θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης μας τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του μοναχού Παναρέτου, ο οποίος με χαρά και φόβο Θεού έλαβε τον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης.

Προς τον Διάκονο ο Ποιμενάρχης μίλησε με πατρικά λόγια, τονίζοντας ότι κατά την στιγμή αυτή αλλάζει όλη του η ζωή και οφείλει να αφοσιωθεί με περισσότερο ζήλο και αυταπάρνηση στην διακονία της Εκκλησίας και των μυστηρίων της.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.