Την Κυριακή 25 Ιουνίου 2023 στον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Παύλου Καρέα,μέσα σε κλίμα, χαράς και κατάνυξης, ετελέσθη υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ.Δανιήλ, η εις Διάκονον χειροτονία του υποψηφίου κ.Ελευθερίου Ποταμίτη Κόμη.

Για το Χαρμόσυνο γεγονός της τοπικής Εκκλησίας προσήλθαν στην Θεία Λειτουργία πολλοί ιερείς από την Ιερά Μητρόπολη αλλά και από άλλες Ιερές Μητροπόλεις, καθώς και πλήθος κόσμου,για να τιμήσουν με την παρουσία τους και να ενισχύσουν με την προσευχή τους τον νεοχειροτονηθέντα π.Ελευθέριο.

Στον σύντομο λόγο του, ο π. Ελευθέριος αναφέρθηκε στον παιδικό του πόθο να ιερωθεί, αλλά και στις συγκυρίες που τελικώς, με τη Χάρη του Θεού, τον αξίωσαν να εκπληρώσει την ιερατική κλίση του, ευχαριστώντας τον Θεό, τους πνευματικούς του πατέρες, τη σύζυγο και τους κατά σάρκα γονείς του για τη στήριξη που του προσέφεραν.

Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος τον προσεφώνησε με πατρικούς λόγους και ανεφέρθη στην διακονική κλήση από τον Θεό των μεγάλων ανδρών της Παλαιάς Διαθήκης, Μωυσέως, Δαβίδ και Ιερεμίου, ομιλώντας ειδικά για την ταπείνωση που τους διακατείχε, αλλά και στην αναξιότητα που αισθάνονταν οι ίδιοι να κηρύξουν τον Λόγο του Θεού στον Λαό του Ισραήλ.

Ο νέος Διάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως, είναι απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου,με ειδικότητα Μηχανολόγος Μηχανικός, εργάζεται σε ιδιωτική εταιρεία και θα τοποθετηθεί στην Ενορία του Αγίου Παύλου Καρέα.

Ας ευχηθούμε, ο Κύριος, να τον ενισχύει και να τον στερεώνει, για να διακονεί θεαρέστως και καρποφόρως την Τοπική Εκκλησία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.