Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Χειροτονία Διακόνου στον Ιερό Ναό Αγ. Μυροφόρων & Νικοδήμου Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου.

Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και κατάνυξης, τελέστηκε σήμερα Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021 στον Ιερό Ναό, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου Αχαρνών & Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα.

Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας έλαβε χώρα υπό του Σεβασμιωτάτου, η εις διάκονον χειροτονία του Ιεροψάλτου Διονυσίου Λαμπρόπουλου.

Ο νεοχειροτονηθείς διάκονος είναι κληρικός τρίτης γενιάς, καθώς είναι κατά σάρκα υιός του πρωτοπρεσβυτέρου π. Κωνσταντίνου Λαμπρόπουλου και εγγονός του π. Ηλία Λαμπρόπουλου κτήτορος του Ιερού Ναού.

Επίσης, είναι έγγαμος, πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας Ε.Κ.Π.Α, διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής, καθώς και φοιτητής του τμήματος Θεολογίας Αθηνών.

Κατά την προσλαλιά του ο νέος διάκονος αναφέρθηκε στην πορεία του και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την οικογένεια του και τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος αποτέλεσε το ισχυρό πνευματικό κίνητρο για να εισέλθει στους κόλπους της Εκκλησίας.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε λόγους πατρικούς και πνευματικές νουθεσίες στον νεοχειροτονηθέντα, ενώ τόνισε την αξία της ιερατικής κλήσεως κατά την οποία δεν διαλέγει ο κληρικός τον Θεό, αλλά ο Θεός τον κληρικό.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τον ιερό κλήρο και τον λαό, ευχόμενος καλή και καρποφόρα διακονία στον π. Διονύσιο.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.