Η πόλη της Ανδραβίδας εορτάζει και πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς την μνήμη των Ηλείων Αγίων Νεομαρτύρων Χρίστου Ιερέως, Πανάγου και Κανέλου.

Η τριάδα των Ηλείων Νεομαρτύρων και οι συν αυτών, μαρτύρισαν το έτος 1716 στην Γαστούνη, και ετάφησαν σε τάφο εντός του παλαιού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στην πόλη της Γαστούνης.

Η μνήμη τους εορτάζεται την 9η Μαρτίου.

Ο Άγιος Νεομάρτυς Χρίστος υπήρξε ιερέας στην πόλη της Ανδραβίδας στα δύσκολα εκείνα χρόνια της 2ης Τουρκοκρατίας.

Για τον λόγο αυτό η πόλη της Ανδραβίδας υποδέχθηκε το εσπέρας της 7ης Μαρτίου 2024 Ιερό λείψανο του Αγίου Ιερέως Χρίστου.

Το Ιερό λείψανο θα τίθεται μόνιμα πλέον στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ανδραβίδας.

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ. Αθανάσιος ο Β’ χοροστάτησε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Ανδραβίδα.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος τής Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας Αρχιμ. Φιλάρετος Σπανόπουλος, ο εφημέριος του Ιερού Ναού και Αρχιερατικός επίτροπος Ανδραβίδας – Λεχαινών – Κυλλήνης Αρχιμ. Κύριλλος Χατζηχαραλάμπους, πλειάδα ιερέων της περιοχής και του διακόνου π. Βασιλείου Σμέρου.

Κατά την ώρα της θείας λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Αθανάσιος ο Β’ προέβει στην χειροτονία εις διάκονο του ευλαβεστάτου Αθανασίου Ράττα.

Ο νέος διάκονος π. Αθανάσιος έχει καταγωγή από τον Πύργο Ηλείας. Γεννήθηκε το 1976.

Έχει φοιτήσει στην Ριζαρειο σχολή, στο εκκλησιαστικό Λύκειο Κορίνθου, στο ΑΠΘ στο τμήμα Θεολογίας, στην σχολή Αγιογραφίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Έχει υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία με λαμπρά πορεία ως δόκιμος έφεδρος Ανθυπολοχαγός.

Είναι έγγαμος και με την σύζυγο του εργάστηκαν ως Αγιογράφοι και συντηρητές για αρκετά χρόνια στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων επί Πατριάρχου Ειρηναίου.

Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων, σήμερα είναι στο τέταρτο έτος της σχολής καλών τεχνών στο τμήμα χαρακτικής.

Ο νέος διάκονος αξίζει να αναφέρουμε ότι υπήρξε πνευματικό τέκνο του μακαριστού γέροντος π. Μάρκου Μανώλη, ενώ σήμερα του εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Καράτουλα Ηλείας πρωτοπρεσβυτέρου Αθανασίου Στεργιόπουλου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Αθανάσιος κατά το κήρυγμα του αναφέρθηκε στο ύψιστο καθήκον του διακόνου. Ευχήθηκε στον π. Αθανάσιο να έχει καλλίκαρπη διακονία στον αμπελώνα του Κυρίου.

Το παρών έδωσαν πλήθος ευλαβών πιστών, και ο εντιμότατος Δήμαρχος του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Ιωάννης Λέντζας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.