Μητρόπολη Καλαβρύτων

Το περασμένο Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας εις τον πάνσεπτο Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Καλλιθέας Αιγίου, όπου τέλεσε και την εις Διάκονον Χειροτονία του ευλαβεστάτου Κωνσταντίνου Καπαλόπουλου, ο οποίος κατάγεται από τον Πειραιά, είναι έγγαμος και πατέρας τριών τέκνων.

Ο νέος Διάκονος, στη συγκινητική προσλαλιά του, ευ-χαρίστησε με ευγνωμοσύνη τον Σεβασμιώτατο για την έως τώρα εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, μη ξεχνώντας παράλ-ληλα να αναφερθεί και σε όσους συνέτειναν στην έως τώρα πορεία του και συγκεκριμένα στους γονείς του, τη σύζυγό του αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους συγκινημένους πιστούς.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, απευθυνόμενος πατρικά προς το νέο Διάκονο, μίλησε «από καρδιάς» για το μέγιστο μυστήριο της Ιεροσύνης του Χριστού μας αλλά και της ανθρώπινης ιερατικής διακονίας, ευχόμενος να αναζωπυρώνει καθημερινά το «εμπιστευθέν χάρισμά» του και να παραμένει ταπεινός σε όλη του την ιερατική πορεία.

«Η Ιεροσύνη είναι σταυρός, τον οποίο καλείσαι να σηκώσεις στους ώμους σου με αγάπη προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο, αλλά και θυσιαστικό φρόνημα και ζήλο ιερό…», τόνισε στον χειροτονηθέντα, δίδοντάς του πνευματικές νουθεσίες ως εφόδιο στην Διακονία που αναλαμβάνει.

Την τελετή παρακολούθησαν με δάκρυα χαράς και συ-γκίνησης οι γονείς, η σύζυγος, τα τέκνα και συγγενείς τού νέου Διακόνου, οι οποίοι επιδοκίμασαν την Χειροτονία του με το «Άξιος!» που δόνησε τους θόλους τού Ιερού Ναού, σπεύδοντας στο τέλος να λάβουν την ευλογία τού σεπτού Ποιμενάρχη μας.

Χειροτονία Διακόνου από τον Καλαβρύτων Αμβρόσιο Χειροτονία Διακόνου από τον Καλαβρύτων Αμβρόσιο Χειροτονία Διακόνου από τον Καλαβρύτων Αμβρόσιο Χειροτονία Διακόνου από τον Καλαβρύτων Αμβρόσιο Χειροτονία Διακόνου από τον Καλαβρύτων Αμβρόσιο

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.