Την Κυριακή του Παραλύτου, 23 Μαΐου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Σύδνεϋ, κατόπιν αδείας και ευλογίας του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος χειροθέτησε σε Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου τον π. Παναγιώτη Μαυρομμάτη.

Ο Σεβασμιώτατος, με βαθιά συγκίνηση, ανέγνωσε το Πατριαρχικό Ευεργετήριο Γράμμα και ακολούθως συνεχάρη θερμά τον τιμώμενο κληρικό, προτρέποντάς τον να συνεχίσει τη θεοφιλή και ευδόκιμο ιερατική διακονία του, με την ίδια αφοσίωση προς την άρχουσα και πάσχουσα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως. «Το οφφίκιο αυτό είναι ασφαλώς μία τιμή, όμως παράλληλα είναι και μία ευθύνη», υπογράμμισε απευθυνόμενος στον π. Παναγιώτη, και επισήμανε: «Διότι από σήμερα και για όσο καιρό σου χαρίσει ο Θεός, θα πρέπει να είσαι κι εσύ, όπως είμαι κι εγώ και όπως πρέπει όλοι να είμαστε, ένας πρέσβης του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, το οποίο βλέπουμε καθημερινά να βάλλεται, να περνά δυσκολίες, να σηκώνει τον Σταυρό του. Να είσαι εντονότερα, από σήμερα και στο εξής, πρέσβης της Αγίας του Χριστού Μεγάλης αρχούσης και πασχούσης Εκκλησίας. Να υποστηρίζεις τα δίκαια του Πατριαρχείου μας και να ομολογείς την αφοσίωσή σου και την υπακοή σου στον Οικουμενικό μας Πατριάρχη. Αυτό, να ξέρεις ότι θα είναι η μεγαλύτερή μου ικανοποίηση και το μεγαλύτερο δώρο το οποίο θα μπορέσεις να προσφέρεις τόσο σε εμένα, όσο και στην Αρχιεπισκοπή μας». Κλείνοντας, ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε στον νέο Πρωτοπρεσβύτερο να έχει πολλά χρόνια για να χαρεί αυτό το ευλογημένο υψηλό οφφίκιο, που συνιστά τη μεγίστη τιμητική διάκριση που μπορεί να λάβει ένας έγγαμος κληρικός.

Στην προσφώνησή του, ο π. Παναγιώτης Μαυρομμάτης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Σεβασμιώτατο κ.κ. Μακάριο, όσο και προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, υποσχόμενος να συνεχίσει να υπερασπίζεται την ορθή τάξη και τα κανονικά δικαιώματα της Μητρός Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και του Γένους.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.