Κατά την ποιμαντική επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου στην Κουινσλάνδη, τελέστηκε, μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς και ενθουσιασμού, η χειροθεσία του Ιερατικώς Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Βρισβάνης, π. Δημητρίου Τσάκα, σε Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου.

Τη χειροθεσία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος, ο οποίος εξήγησε ότι η μεγίστη αυτή τιμητική διάκριση για έγγαμο κληρικό απονέμεται σε πρόσωπα τα οποία έχουν αποδείξει, μέσα από τη διακονία τους, ότι εργάζονται για τη Μητέρα Εκκλησία με ένθεο ζήλο, αφοσίωση και εκκλησιαστικό ήθος και φρόνημα. «Και αυτό ακριβώς είναι που έχει επιτελέσει ο π. Δημήτριος», επισήμανε με έμφαση, ενώ μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στον τιμώμενο κληρικό, στην οικογένειά του και στην Ενορία του Αγίου Γεωργίου.

Παράλληλα, τόνισε, απευθυνόμενος στον π. Δημήτριο, ότι «πρέπει να συνεχίσεις να υπερασπίζεσαι τα δικαιώματα της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, γιατί από σήμερα γίνεσαι πρέσβης του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου».

Ο τιμηθείς κληρικός ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο, ενώ κατά τη διάρκεια επισήμου γεύματος που παρατέθηκε, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Αγίου Γεωργίου παρακάλεσαν τον Σεβασμιώτατο να μεταφέρει στον Παναγιώτατο κ.κ. Βαρθολομαίο την ευχαριστία και την ευγνωμοσύνη τους, καθώς και την προσμονή τους να δουν τον Πατριάρχη στην Κουινσλάνδη κατά την επίσκεψή του στην Αυστραλία το 2024.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.