ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Τη χειροθεσία σε Άρχοντα Πρωτομαΐστορα του κ. Γεωργίου Πενέλη, Ομότιμου Καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος μετά την απόλυση της ακολουθίας του Μεγάλου Εσπερινού για την εορτή της Ινδίκτου, στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή.

Aπευθυνόμενος προς τον νέο Άρχοντα, ο Παναγιώτατος, επεσήμανε, μεταξύ άλλων:

“Είμεθα ιδιαιτέρως συγκεκινημένοι, Εντιμολογιώτατε Άρχων, διότι τιμάται σήμερον εις γόνος προσφυγικής οικογενείας, ο οποίος μέσα εις δυσκόλους περιστάσεις, κατώρθωσε, μετατρέψας την δοκιμασίαν εις γυμνασίαν, και με ακλόνητον εμπιστοσύνην εις την πρόνοιαν του Θεού και εις την δύναμιν της ανθρωπίνης βουλήσεως, να ανέλθη, εις ηλικίαν μόλις 31 ετών, εις την βαθμίδα του τακτικού καθηγητού της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και να αναδειχθή εις παγκοσμίου φήμης ειδικόν εις τον τομέα του σιδηροπαγούς σκυροδέματος.

Προσεφέρατε πάμπολλα, αγαπητέ Άρχων, εις την αναστήλωσιν Ρωμαικών και Βυζαντινών μνημείων, ιερών μονών, εις την Ελλάδα και αλλαχού, καθώς και, ευρύτερον, εις το πεδίον κατασκευών και της αντισεισμικής θωρακίσεώς των. Είσθε σύμβουλος εις το έργον αποκαταστάσεως της Αστικής Σχολής Γαλατά ενταύθα, καθώς και εις το μέγα εγχείρημα της ανακατασκευής του κτηριακού συγκροτήματος της Ιεράς Θεολογικής Σχολής Χάλκης, ως πολύτιμος σύμβουλος του συμπροσευχομένου Εντιμολογιωτάτου Πολιτικού Διοικητού του Αγίου Όρους και Προέδρου της Αδελφότητος Οφφικιαλίων του Οικουμενικού Παστριαρχείου «Παναγία η Παμμμακάριστος» κυρίου Αθανασίου Μαρτίνου, Μεγάλου Ευεργέτου της Εκκλησίας και του Γένους, ο οποίος τρέφει μεγάλην εκτίμησιν προς το πρόσωπόν σας. Διεκρίθητε, Εντιμολογιώτατε, ως χαρισματικός δάσκαλος και καθηγητής, ως Κοσμήτωρ της Πολυτεχνικής Σχολής και Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών εις το Πανεπιστήμιόν σας, ως μέλος δεκάδων σημαντικών Επιτροπών και ως ειδικός σύμβουλος εις αναρίθμητα έργα. Αι χιλιάδες των μαθητών σας σας θαυμάζουν και σας ευγνωμονούν. Σας επαινούμεν και ημείς δι’ όλα αυτά τα εντυπωσιακά, και είμεθα βέβαιοι ότι, κεκοσμημένος πλέον με το αρχοντικόν οφφίκιον του Πρωτομαίστορος, θα συνεχίσετε «καλών έργων προίστασθαι».”

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.