Την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εόρτασε τη σύναξη των αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών ασωμάτων δυνάμεων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους άρτους και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίσαντα Ενοριακό Ιερό Ναό Λαγίου.

Στον μεστό νοημάτων λόγο του, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στη σύγχρονη εποχή, που χαρακτηρίζεται από τον ανθρώπινο ευτελισμό. Στη συνέχεια, παίρνοντας έναυσμα από την αποστολική και ευαγγελική περικοπή της ημέρας, τόνισε ότι θα πρέπει να κατανοήσουμε την αξία του συνανθρώπου και του εαυτού μας αναλογιζόμενοι ότι ο Πανάγαθος Θεός όρισε ως φύλακές μας τους αγγέλους, υποδηλώνοντας με αυτό τον τρόπο τη σπουδαιότητα των ψυχών μας. Ακολούθως, επισήμανε, με γλαφυρά λόγια, τον εν γένει σημαντικό ρόλο των αγγέλων, ενώ ευχήθηκε να βρισκόμαστε πάντα υπό την Σκέπη τους.

Πριν την ολοκλήρωση της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας απένειμε το οφφίκιο του Οικονόμου στον εφημέριο της Στεφανιάς, που εξυπηρετεί και το Λάγιο, π. Χρήστο Μοίρα. Ο Σεβασμιώτατος, πριν την χειροθεσία, υπογράμμισε ότι με αυτό τον τρόπο θέλησε να ενδυναμώσει τον π. Χρήστο για την διπλή διακονία του, αλλά και να τον ανταμείψει για την αγαθή ψυχή του, την ταπεινοφροσύνη του και τη χριστιανική οικογένεια που έχει δημιουργήσει.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.