Στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στον Εύοσμο ιερούργησε, την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

«Η Ευαγγελική περικοπή προβάλλει το πρόσωπο του Χριστού, « παρά την λίμνην Γενησαρέτ, είπε ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του. Ο Χριστός συναντά τους υποψήφιους μαθητές Του στον εργασιακό τους χώρο. Ακουμπά τον κόπο, την αγρύπνια, την αναδουλειά τους.

«Επιστάτα δι’ όλης της νυκτός κοπιάσαντες, ουδέν ελάβομεν»: οι ψαράδες εκφράζουν στον Κύριο την πίκρα και την απογοήτευσή τους. Όλη τη νύχτα κοπίασαν και δεν έπιασαν ούτε ένα ψάρι. Ο κόπος τους δεν τελεσφόρησε.

«Επανάγαγε εις το βάθος και χαλάσατε τα δίχτυα εις άγραν»: ρίξτε πάλι τα δίχτυα, προστάζει ο Κύριος. Η εντολή ακούγεται παράξενη. Είναι σχεδόν μεσημέρι και σύμφωνα με τη λογική και την πείρα, τέτοια ώρα δεν υπάρχουν ψάρια.

« Επὶ δὲ τῷ ρήματί σου χαλάσω τὸ δίκτυον». Ο Απόστολος Πέτρος τολμά να ρισκάρει την πείρα και τη λογική του και να τα θυσιάσει στο βωμό της υπακοής.

«Καὶ τοῦτο ποιήσαντες συνέκλεισαν πλῆθος ἰχθύων πολύ· διερρήγνυτο δὲ τὸ δίκτυον αὐτῶν». Η υπακοή του αμείβεται. Η υπακοή του γεννά το θαύμα.

Ο Κύριος αμείβει τον Πέτρο για την υπακοή και την εμπιστοσύνη του: τον καλεί στο αποστολικό αξίωμα και θεμελιώνει στην, ως βράχο, πίστη του, την Εκκλησία.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απένειμε το οφφίκιο του Οικονόμου στον π.Νικόλαο Μαυράκη.
Χειροθεσία Οικονόμου από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως Βαρνάβα

Χειροθεσία Οικονόμου από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως Βαρνάβα

Χειροθεσία Οικονόμου από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως Βαρνάβα


Χειροθεσία Οικονόμου από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως Βαρνάβα

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.