Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024, αρχή της ευλογημένης περιόδου του Τριωδίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Αθανάσιος ο Β' ιερούργησε στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στα Λεχαινά Ηλείας.

Ο Σεβασμιώτατος πλαισιούμενος από τον οικείο εφημέριο οικονόμο π. Θεόδωρο Πανουτσόπουλο, τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Λεχαινών οικονόμο π. Γεώργιο Κάνδυλα, και τον διάκονο π. Βασίλειο Σμέρο, τέλεσε τον όρθρο και την θεία λειτουργία.

Στον ιστορικό και περικαλλή Ιερό Ναό των Εισοδίων κατά την ημέρα αυτή τίμησαν πρώτη φόρα με αρχιερατικό μνημόσυνο τη μνήμη των ιερατευσάντων ιερέων εν τω Ιερό Ναό από το 1885 έως σήμερα.

Ο κ. Αθανάσιος κατα την ιερή ακολουθία προέβη στην χειροθεσία εις οικονόμο του εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Λεχαινών π. Γεωργίου Κάνδυλα, δίδοντας του το επιγονάτιο.

Ο π. Γεώργιος είναι χειροτονία του μακαριστού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Ηλείας κυρού Γερμανού του Β’ κατά το έτος 1987. Από τον μακαριστό είχε λάβει προ ετών το οφφίκιο του πνευματικού.

Υπηρετεί αδιάκοπα, και επάξια στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου της πόλεως των Λεχαινών.

Ο Σεβασμιώτατος κατά το κήρυγμα του αναφέρθηκε στην σημασία της αρχής του Τριωδίου και του σταδίου που καλούμαστε όλοι να διανύσουμε, για να αξιοθούμε της μεγάλης εορτής της Αναστάσεως Του Κυρίου.

Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε με συγκινητικά λόγια για την πρωτοβουλία αυτή να τελεστεί για πρώτη φορά μνημόσυνο των ιερέων της ιστορικής ενορίας της πόλεως των Λεχαινών.

Συνεχάρη τον εφημέριο π. Θεόδωρο διότι η κίνηση αυτή είναι δείγμα ιστορικής αναγνώρισης του έργου τους.

Ευχήθηκε στον πατέρα Γεώργιο Κάνδυλα να είναι άξιος και να υπηρετεί την ενορία του για μακρους χρόνους προς όφελος του χριστεπωνύμου λαού της ενορίας του.

Τα αναλογία πλαισίωσαν και απέδωσαν θαυμάσια τους ύμνους της ημέρας οι ιεροψάλτες Γεώργιος Καλαμαράς, και Παναγιώτης Πανουτσόπουλος.

Μεταξύ των ευλαβών πιστών το παρόν έδωσαν ο εντιμότατος Δήμαρχος του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Ιωάννης Λέντζας, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Ανδρέας Καρατζάς, καθώς και συγγενείς των αειμνήστων ιερέων.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος και οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών προέβησαν στα αποκαλυπτύρια της πλάκας στην οποία αναγράφονται τα ονόματα των ιερέων καθώς και οι χρονολογιες που ιερατεύσαν.

Αξίζει να αναφέρουμε εις μνημόσυνο τους τα ονόματα των:

Ιερέως Ευσταθίου Αγγελάτου 1885-1925

Ιερέως Αθηνοδώρου Παπανδρέου 1925-1969

Ιερέως Κωνσταντίνου Ηλιόπουλου 1969-1974

Ιερέως Ιωάννου Ζωγοπουλου 1974-2010

Ας είναι η μνήμη τους αιωνία ευχήθηκε ο Σεβασμιώτατος, οι εντιμότατοι αρχοντες, και ο ευσεβής λαός.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.