Μια συγκινητική εμπειρία έζησαν, όσοι συμμετείχαν στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Κυριακής 23ης Σεπτεμβρίου 2018, στην ολιγάνθρωπη αλλά ζωντανή Ενορία του Ι. Ναού Τιμίου Προδρόμου Γαλατσώνας Ιστιαίας, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία λειτουργία, επί τη μνήμη της Συλλήψεως του Τιμίου Προδρόμου και με το αναστάσιμο άρωμα της Κυριακής.

Από νωρίς το πρωί οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού, με τον ιερέα τους π. Ιωάννη Σούρα, προσήλθαν στον Ιερό Ναό, ώστε να υποδεχθούν, όπως αρμόζει, τον Επίσκοπο και Μητροπολίτη τους.

Ο Σεβασμιώτατος, με συλλειτουργούς τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τους Ιεροκήρυκες Αρχιμ. Δαμασκηνό Μάκρα και Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό, τον οικείο Εφημέριο Πρεσβ. Ιωάννη Σούρα και τον Διάκ. Πορφύριο Γερμανό, προσέφερε την Θεία Λειτουργία και στο τέλος της ομίλησε προς τους πιστούς για το περιεχόμενο της Εορτής και τόνισε πως ο χρόνος της εκπλήρωσης του θείου σχεδίου και θελήματος, δεν ταυτίζεται με τα θελήματα των ανθρώπων.

Εν συνεχεία, εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τον εν πολλοίς ανακαινισμένο, φροντισμένο κατά πάντα και προσφάτως αγιογραφημένο Ι. Ναό του Χωριού και συνεχάρη τους Ενορίτες για το ενδιαφέρον και το μεράκι τους. Μάλιστα, ο Σεβαμσιώτατος επέδωσε το οφφίκιο του Οικονόμου στον Εφημέριο π. Ιωάννη Σούρα, ο οποίος είναι και ο άμεσος υπεύθυνος αυτής της πνευματικής ενοριακής αναζωπύρωσης, τιμώντας έτσι όλο το σώμα της μικρής Ενορίας.

Αναφερόμενος στον π. Ιωάννη, ο Σεβασμιώτατος επαίνεσε τον φόβο Θεού, το φιλότιμο και την διάκριση, που τον χαρακτηρίζουν και διέπουν την οικογενειακή του στέγη, την ενοριακή του οικογένεια αλλά και όσες άλλες δραστηριότητες του αναθέτει η Ιερά Μητρόπολις, αφού τυγχάνει υπεύθυνος Νεότητος και Κατηχητικού έργου της Αρχιερατικής Περιφέρειας Ιστιαίας και υπεύθυνος Επιμορφώσεως των νέων Κληρικών της ίδιας περιοχής, ως κατέχων και πτυχίο φιλολογίας.

Αμέσως μετά το «Δι’ ευχών», στον γραφικό περίβολο της Εκκλησίας του χωριού παρετέθη πρωινό κέρασμα, το οποίο είχαν ετοιμάσει οι φίλεργοι Επίτροποι και Ενορίτες για όλους του προσελθόντες πιστούς και ταυτόχρονα ο χορευτικός σύλλογος Ιστιαίας «Αθανάσιος Κορφιάτης» (πρώτος πεσών μαχητής κατά την επανάσταση της Ιστιαίας στις 8 Μαΐου 1821) παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς.
Χειροθεσία Οικονόμου από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσόστομο

Χειροθεσία Οικονόμου από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσόστομο


Χειροθεσία Οικονόμου από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσόστομο

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.