Γράφει η Μητρόπολη Δημητριάδος.

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου χοροστάτησε και ομίλησε, την Παρασκευή 5/4, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος, κατά την Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου, παρουσία μεγάλου πλήθους πιστών.

Στο τέλος της Ακολουθίας ο κ. Ιγνάτιος τέλεσε την Χειροθεσία εις Αναγνώστη του Κωνσταντίνου Χαραμή, μαθητού της Α΄ Λυκείου, σπουδαστού Βυζαντινής Μουσικής και Αγιογραφίας.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ομάδα των Αναγνωστών και Ιεροπαίδων, που λειτουργεί στην Τοπική μας Εκκλησία, με τρόπο οργανωμένο, υπό την πνευματική καθοδήγηση του εκάστοτε Αρχιδιακόνου: «Διατηρούμε χρηστές ελπίδες γι’ αυτά τα παιδιά, στα πρόσωπα των οποίων βλέπουμε τους εαυτούς μας, καθώς κάπως έτσι ξεκινήσαμε κι εμείς.

Τα παιδιά αυτά προέρχονται από Χριστιανικές οικογένειες και αυτό είναι μεγάλο προνόμιο». Κάλεσε τον νέο Αναγνώστη να κρατήσει και επαυξήσει τα τάλαντα που του χάρισε ο Θεός, αντιπροσφέροντάς τα σ’ Εκείνον, με όποιον τρόπο επιλέξει. Ζήτησε, τέλος, από τον λαό να προσεύχεται, για ν΄ αναδεικνύει ο Θεός τέκνα Του αφοσιωμένα στην Εκκλησία, από την παιδική τους ηλικία.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.