Στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου, μετόχι της κατεχόμενης Ι. Σταυροπηγιακής Μονής του Αποστόλου Βαρνάβα, τελέστηκε σήμερα Πέμπτη 7 Ιανουαρίου Θεία Λειτουργία επί τη Συνάξει του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου και Καθηγούμενος της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής του Αποστόλου Βαρνάβα, Αρχιμ. Ιωάννης Ιωάννου.

Στο συλλείτουργο έλαβαν μέρος οι ευλαβείς εφημέριοι τού Ιερού Μετοχίου και ο διάκονος τού Μακαριωτάτου π. Μιχαήλ Νικολάου.

Λίγο πριν το τέλος τής Θείας Λειτουργίας, ο άγιος Καθηγούμενος, ασκώντας το δικαίωμα που απορρέει από τον 6ο Κανόνα τού αγίου Νικηφόρου τού Ομολογητού, σύμφωνα με τον οποίο «ὁ ἔχων εὐχὴν ἡγουμένου, πρεσβύτερος ὤν, χειροτονεῖ ἀναγνώστην καὶ ὑποδιάκονον ἐν τῇ ἰδίᾳ μονῇ» και με την άδεια τού Μακαριωτάτου, προέβη στην χειροθεσία -εἰς ἀναγνώστην- δύο αφοσιωμένων στην διακονία εντός τής Εκκλησίας πιστών, των κ. Λοΐζου Χατζηαντωνίου και κ. Ιωάννη Φάκα, κατά σάρκα πατρός τού Δημοτικού Συμβούλου Λευκωσίας κ. Χρυσάνθου Φάκα.

Ευχήθηκε και στους δύο να διατηρήσουν μέχρι τέλους ζωής τον ένθερμο ζήλο και αγάπη τους προς την Εκκλησία και με το ίδιο φιλακόλουθο πνεύμα να διακονούν τα αναλόγια των ιερών ναών μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο άγιος Καθηγούμενος δέχθηκε τις εγκάρδιες ευχές των παρευρισκομένων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.