ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ.

Τελέσθηκε το πρωί της Κυριακής Γ’ Νηστειών, 19 Μαρτίου 2023 στον Ιερό Ενοριακό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στη Βασιλική Λευκάδος Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου πλαισιωμένου υπό του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου π. Σπυρίδωνος Μπούρη, του εφημερίου του Ιερού Ναού Πρεσβυτέρου π. Δημητρίου Φυτσιλή και του ευλαβεστάτου διακόνου π. Βασιλείου Μαγκανάκη.

Πριν το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε, σύμφωνα με το τυπικό της Εκκλησίας μας, η Ακολουθία της προσκύνησης του Τιμίου Σταυρού και στη συνέχεια έλαβε χώρα υπό του Σεβασμιωτάτου η χειροθεσία εις Αναγνώστη του Γερασίμου Γκαναβία, ενός ενάρετου νεαρού, ο οποίος επί σειρά ετών διακονεί την Ενορία Βασιλικής.

Ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον ρόλο και τη σπουδαιότητα του κατώτερου βαθμού του Αναγνώστου στους κόλπους της Εκκλησίας αλλά και των τριών βαθμών της Ιερωσύνης παροτρύνοντας τους νέους να διακονούν ανιδιοτελώς και με αγάπη τις ενορίες τους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.