Στον Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Οινουσσών ετέλεσε την Θ. Λειτουργία της Πεντηκοστής και τον Εσπερινό της Γονυκλισίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοπρ. π. Ιωάννη Κατσούνη και τον Αρχιδιάκονο π. Απόστολο Λάρδα.

Ομιλώντας στους πιστούς, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Οινουσσών κ. Γ. Δανιήλ, ο Αντιδήμαρχος κ. Λ. Σκούφης, η Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Χαλκιά , Μέλη του Δ. Σ. και Μέλη του ΣΦΟ, ο Διοικητής της ΑΕΝ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ κ. Δ. Κλουμάσης, ο εκπρόσωπος του Λιμενικού Σταθμού κ. Παντελογιάννης κ.α., ο Ακρίτας Ιεράρχης, μετά την θεολογική ανάλυση περί του Αγ. Πνεύματος και της Εκκλησίας, και απαντώντας στις ανιστόρητες δηλώσεις του Προέδρου της γείτονος χώρας, είπε:

“Εμείς εδώ είμαστε χιλιάδες χρόνια νοικοκύρηδες στον τόπο μας, με την Πίστη μας, την Πατρίδα μας και την ναυτική παράδοσή μας. Κι ο τόπος μας είναι ΕΛΛΑΣ.

Μην “κάνουν όρεξη’ οι γείτονες, γιατί εμείς, οι νοικοκύρηδες των νησιών, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ!!!

Και να μην ξεχνούν ότι εφέτος εκτος από την επέτειο των 200 ετών απ την Σφαγή της Χίου και των 100 ετών απ την Μικρασιατική Καταστροφή, γιορτάζουμε και τα 200 χρόνια απ την πυρπόληση της τουρκικής ναυαρχίδας απ τον Κανάρη στο λιμάνι της Χίου. Το θυμάστε καλά αυτό κ.Πρόεδρε της γείτονος Χώρας;”

Όλο το εκκλησίασμα ενθουσιάστηκε και συγκινήθηκε απ τα πατριωτικά λόγια του Ακρίτα Ιεράρχη , ο οποίος τους προέτρεψε σε εθνική ενότητα και εθνική ομοψυχία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.