ΕΥΛΟΓΟΣΗΜΟ - politischios - Την πρόθεσή του να επιβάλλει «ευλογόσημο» για τους γάμους και τις βαπτίσεις επιβεβαιώνει μέσα από παρέμβασή του στον «π» ο Μητροπολίτης Μάρκος.

Όπως αναφέρει η συγκεκριμένη πρόθεση «ακουμπάει» πάνω σε απόφαση της Ιεράς Συνόδου από την εποχή του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κυρού Χριστοδούλου.

Παράλληλα ο Μητροπολίτης Μάρκος σημειώνει ότι τα έσοδα από το συγκεκριμένο έγγραφο θα καταλήγουν στο Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητρόπολης Χίου ενώ κατά τον ίδιο το συγκεκριμένο μέτρο εφαρμόζεται και σε άλλες Μητροπόλεις της Ελλάδας όπως στις Ι.Μ. Καισαριανή, Κηφισιάς και Πειραιώς.

“Δεν πρόκειται για “Ευλογόσημο”. Είναι εκκλησιαστικό πιστοποιητικό προς κατοχύρωση στο μέλλον με δεδομένο ότι υπήρχαν μυστήρια που για παράδειγμα είχαν τελεστεί στην Παρπαριά και δεν βρέθηκαν τα πιστοποιητικά και έψαχναν από τη Γερμανία αν είχαν γίνει βαπτίσεις ή όχι.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι πέρυσι το φιλανθρωπινό έργο της Ι.Μ. Χίου ξεπέρασε τις 400.000 ευρώ”, ανέφερε ο Μητροπολίτης Χίου.

Χίου Μάρκος: «Ευλογόσημο» σε γάμους και βαπτίσεις - Υπάρχει απόφαση της Ιεράς Συνόδου

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.