Ι.Μ. ΧΙΟΥ: Δώρο της Τρισηλίου Θεότητος στην Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών ο εορτασμός και εφέτος της Συνάξεως πάντων των εν Χίω Αγίων.

Δώρο της Τρισοφαούς Θεότητος ότι ειδικώς εφέτος στο πλαίσιο της τιμής των 200 χρόνων από το μαρτύριο των Ιερομαρτύρων της Σφαγής της Χίου Πλάτωνος και των συν αυτώ ετελέσθη η Θεία Λειτουργία του εορτασμού την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022 μέσα στην Σκοτεινή Φυλακή του Φρουρίου της Χίου, στον ίδιο ακριβώς χώρο όπου ο Άγιος Ιερομάρτυς Πλάτων Μητροπολίτης Χίου, ο Άγιος Ιερομάρτυς Μακάριος ο Αρχιδιάκονος και οι πρόκριτοι του νησιού εφυλακίσθησαν πριν να οδηγηθούν στον δι’αγχόνης θάνατο.

Στο χώρο αυτό, βαθύτατα συγκινημένος ετέλεσε την Θ. Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, μετά του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Βαρσών π. Μελχισεδέκ Γαλάνη, του Αρχιδιακόνου π. Αποστόλου Λάρδα και άλλων Κληρικών. Οι λειτουργοί εβίωναν την πορεία προς τον Γολγοθά του Χριστού μας και των μιμητών Εκείνου Ιερομαρτύρων και Εθνομαρτύρων της Σφαγής. Στο πέρας της Θ. Λειτουργίας ανεπέμφθη δέηση και ο Χίος Ποιμενάρχης ανεφέρθη στο σύνολο των Αγίων της Εκκλησίας και στην παρουσία τους στην διαμόρφωση της εθνικής συνειδήσεως και της πολιτισμικής ταυτότητος του τόπου μας. Εσημείωσε δε εμφαντικώς ότι οι Άγιοι της Χίου αποτελούν τα απόρθητα τείχη απέναντι στις ανιστόρητες επιβουλές των Τούρκων.

Παρόντα τα παιδιά της Κατασκηνώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου «ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ», οι αρχές του τόπου και πλήθος πιστών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.