Με δέηση υπέρ της Ειρήνης στο ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Μηνά, στο οποίο έγινε μία από τις μεγαλύτερες σφαγές Χριστιανών από τους Οθωμανούς, και με μηνύματα προς τους Τούρκους, «για καλή γειτονία και αμοιβαίο σεβασμό», ξεκίνησε την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, την περιοδεία του στη Χίο ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Επισκεπτόμενος το οστεοφυλάκιο της Μονής, όπου φυλάσσονται τα οστά των μαρτύρων που σφαγιάστηκαν από τους Οθωμανούς, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής δήλωσε ότι:

«Πρέπει να φανούμε αντάξιοι της θυσίας των πατέρων και αδερφών μας, οι δε γείτονες μας να μην επαναλάβουν ποτέ τις θηριωδίες του παρελθόντος, αλλά να μάθουμε όλοι μαζί να ζούμε με ειρήνη, αγάπη και συναδέλφωση.

Η θυσία αυτών των ανθρώπων να μην πάει χαμένη ούτε για μας που απολαμβάνουμε την ελευθερία μας χάρη στη θυσία τους αλλά και η άλλη πλευρά, η απέναντι, την οποία έβλεπα καθώς ερχόμουν στο μοναστήρι, να καταλάβει ότι αυτές οι εποχές έχουν παρέλθει και πρέπει πλέον να μάθουμε να είμαστε πολιτισμένοι, να είμαστε καλοί γείτονες και καλή γειτονία σημαίνει αμοιβαίος σεβασμός και ελευθερία».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.