Διακοπές ρεύματος σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Τρίτη 21 Δεκεμβρίου, σε περιοχές των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου, καθώς ο ΔΕΔΔΗΕ υλοποιεί έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων.

Νομός Ηρακλείου

Από τις 7:30 π.μ. έως 3:00 μ.μ. Στο δήμο Ηρακλείου στα Καμίνια, στην περιοχή της εκκλησίας της Αγ.Βαρβάρας, στις οδούς Ισαύρων από την οδό Θεοκρίτου έως την οδό Ηλ.Βουτιερίδη, Γορτύνης από την οδό Ισαύρων μέχρι την οδό Ηφαίστου, Καντάνου από την οδό Έκτορος μέχρι την οδό Ελ.Αλεξίου, Εργάνης από την οδό Πετλέμπουρη μέχρι την οδό Γορτύνης και στις οδούς Καντάνου, Απτέρνων, Σμυρηλίου, Έκτορος, Παρνασσού και Κυβέλης, λόγω κατασκευών.

Νομός Λασιθίου

Από τις 8:30 π.μ. έως 3:00 μ.μ. Στο δήμο Σήτειας, στις περιοχές Γούδουρα και Αθερινόλακκο, λόγω κατασκευών.

Η ερώτηση «Τι Μηχανογραφικό θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι το 2022;» πλανάται ήδη πάνω από χιλιάδες νέους, οι οποίοι μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων παραδοσιακά αρχίζουν εντατική προετοιμασία για τις Πανελλαδικές του επόμενου καλοκαιριού. Με τα δεδομένα να έχουν αλλάξει και πάλι, τα τμήματα ΑΕΙ έχουν ορίσει πλέον τους συντελεστές τους για τα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας.

Ενα επιπλέον ερώτημα που απασχολεί υποψηφίους και εκπαιδευτικούς είναι, επίσης, εάν θα εξαιρεθούν από το Μηχανογραφικό του 2022, όπως έχει σαφώς υπονοηθεί, τμήματα που κρίνονται «αδύναμα» ως συνέπεια της προαναγγελθείσας χωροταξικής αναδιάρθρωσης των πανεπιστημίων. Για το θέμα έχουν ζητηθεί οι προτάσεις των ΑΕΙ, οι οποίες, όμως, δεν έχουν φτάσει ακόμη στο κτίριο του Αμαρουσίου.

Τη «δεύτερη ανάγνωση» των αλλαγών που θα ισχύσουν την επόμενη εξεταστική περίοδο καταγράφει για «ΤΑ ΝΕΑ» ο σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού Χρήστος Ταουσάνης, που σημειώνει ότι «η μεγαλύτερη αλλαγή που αναμένεται να εφαρμοστεί στις επόμενες Πανελλαδικές είναι ο νέος τρόπος υπολογισμού των μορίων και οι νέοι συντελεστές που θα εφαρμοστούν στα μαθήματα των Εξετάσεων».

Νέα δεδομένα
Ποια είναι, λοιπόν, τα δεδομένα που διαμορφώνουν οι φετινοί συντελεστές για τα ΑΕΙ; «Ο φετινός υποψήφιος εάν θέλει να δει τα μόρια που συγκεντρώνει σε όλα τα τμήματα του πεδίου του θα πρέπει να προχωρήσει σε μια σειρά από δεκάδες υπολογισμούς» λέει ο ειδικός και εξηγεί: «Ενας υποψήφιος ο οποίος θα είναι υποψήφιος στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο, για να διαπιστώσει επακριβώς τη βαθμολογία για όλα τα τμήματα του πεδίου του, θα πρέπει να υπολογίζει τους βαθμούς στα τέσσερα μαθήματα των Πανελλαδικών, πολλαπλασιάζοντάς τους με τους συντελεστές περισσοτέρων από 150 τμημάτων που εντάσσονται στο σχετικό πεδίο».

Από τη σχετική απόφαση του Νοεμβρίου, λοιπόν, οπότε δημοσιεύθηκαν οι συντελεστές των τμημάτων, προκύπτουν ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.