Αλλαγή ώρας σε θερινή και χειμερινή-Πότε αλλάζει η ώρα και γιατί;

Χειμερινή αλλαγή ώρας 2020-Πότε πάμε τα ρολόγια μας πίσω μία ώρα

Πότε αλλάζει η ώρα και γιατί. Αλλαγή ώρας σε θερινή και χειμερινή. Η οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών. Η θερινή ώρα αλλάζει πάντα την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (μία ώρα μπροστά) για το καλοκαίρι και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (μία ώρα πίσω) για το χειμώνα (χειμερινή ώρα).

Δείκτης από αναλογικό ρολόι – Ώρα Ελλάδος (ΕΙΜ), η επίσημη ώρα της Ελλάδας (Εθνικός Χρόνος UTC)Πότε αλλάζει η ώρα και γιατί; Η εφαρμογή της θερινής ώρας ουσιαστικά δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα εφεύρημα των κρατών για να ξεκινούν οι καθημερινές μας δραστηριότητες νωρίτερα και να εκμεταλλευόμαστε περισσότερες ώρες ηλιακού φωτός.

Η Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού της Ε.Ε αποφάσισε ότι η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα. Για τα κράτη – μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς.

Πότε αλλάζει η ώρα το χειμώνα | Χειμερινή αλλαγή ώρας 2020

Χειμερινή αλλαγή ώρας 2020. Το χειμώνα, η χειμερινή ώρα αλλάζει πάντα την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.

Για την ακρίβεια, το βράδυ του τελευταίου Σαββάτου του Οκτωβρίου, όταν θα περάσει τις 12 το βράδυ (άρα είναι Κυριακή 25.10.2020), όταν φτάσουμε 04:00 ξημερώματα, γυρνάμε το ρολόι μας μία ώρα πίσω, το κάνουμε 03:00.

2020 αλλαγή ώρας: την Κυριακή στις 25 Οκτωβρίου

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.