Η Ορθοδοξία αποχαιρετά αυτή την ώρα στο Μαυροβούνιο έναν πνευματικό ηγέτη, έναν φωτισμένο θεολόγο και Ιεράρχη, έναν πατέρα που ενέπνευσε το ποίμνιό του με το βίο του και που πρόταξε το στήθος του σε χαλαιπούς καιρούς στις μάχες που δόθηκαν για την Εκκλησία στο Μαυροβούνιο.

Τόσο για το Μαυροβούνιο όσο και ολόκληρο τον κόσμο ήταν και θα παραμείνει ένας φωτεινός φάρος για την Ορθοδοξία.

Αυτή την ώρα τελείται η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κυρού Αμφιλοχίου, ο οποίος αποτέλεσε τεράστια μορφή της Ορθοδοξίας του Πατριαρχείου Σερβίας και ολόκληρης της Οικουμένης.

Στη Θεία Λειτουργία προεξάρχει ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος και συλλειτουργούν ο Μητροπολίτης Ελμπασάν κ. Αντώνιος (Εκκλησία της Αλβανίας), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζάγκρεμπ και Λιουμπλιάνας κ. Πορφύριος, ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος, τοποτηρητής της Μητροπόλεως Μαυροβουνίου και οι Πανιερώτατοι Επίσκοποι Μπάτσκας κ. Ειρηναίος, Σουμοδίας κ. Ιωάννης, Μιλεσέβου κ. Αθανάσιος, Κρούσεβατς κ. Δαβίδ, Σλαυονίας κ. Ιωάννης, Μπίχατς και Πέτροβατς κ. Σέργιος, Τιμοκίου κ. Ιλαρίων, Νύσσης κ. Αρσένιος, Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης κ. Δημήτριος, και οι Θεοφιλέστατοι βοηθοί Επίσκοποι Ρεμεσιάνας κ. Στέφανος, Διοκλείας κ. Μεθόδιος και ο Πανιερώτατος Σχολάζοντας Επίσκοπος πρώην Ζαχουμίου και Εργεγοβίνης κ. Αθανάσιος με πλήθος Ιερέων.

Το παρόν έδωσε ο Πρόεδρος της Σερβίας κ. Αλεξάνταρ Βούτσιτς στην Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κυρού Αμφιλοχίου. Ο Πανιερώτατος Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκστις κ. Ιωαννίκιος, πνευματικό τέκνο του μακαριστού Μητροπολίτου και τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως είχε σημειώσει ότι η έλευσή του θα σημάνει μια νέα αρχή στις σχέσεις Μαυροβουνίου και Σερβίας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.