Χιλιάδες πιστοί διαμαρτυρήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε αρκετές πόλεις του Μαυρουβουνίου, ύστερα από την ψήφιση του νόμου περί θρησκευτικών ελευθεριών και κοινοτήτων από την κυβέρνηση της χώρας.

Στην πόλη Μπράνιε, πάνω από τρεις χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά στο δημαρχείο φωνάζοντας συνθήματα κατά της απόφασης. Στη πόλη Ζάμπλιακ οι διαδηλωτές για αρκετή ώρα είχαν αποκλείσει τις επαρχιακές οδούς φωνάζοντας συνθήματα, με την αστυνομία να προσπαθεί να τους διαλύσει. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες και των δυο πλευρών οι διαδηλωτές αποχώρησαν ειρηνικά.

Στην πρωτεύουσα της χώρας, Ποντγκόριτσα, πραγματοποιήθηκε αρχικά παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο στον Καθεδρικό Ναό και στη συνέχεια ειρηνική διαμαρτυρία.

Οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην πόλη Πλιέβλια δεν εμπόδισαν τους κατοίκους να βγουν στους δρόμους. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, σημειώθηκε η μεγαλύτερη διαδήλωση όλων των εποχών στην περιοχή. Μετά την δέηση που έγινε στο ναό του Αγίου Πέτρου, η πορεία κατευθύνθηκε προς το δημαρχείο της πόλης όπου και ο επικεφαλής της διαδήλωσης ανέγνωσε τη διακήρυξη του Επισκοπικού Συμβουλίου Μαυροβουνίου.

Την ίδια ώρα σε κοινή ανακοίνωσή τους τα μέλη του Επισκοπικού Συμβουλίου του Πατριαρχείου της Σερβίας στο Μαυροβούνιο τονίζουν: «H θέσπιση ενός τέτοιου νόμου, με πολλές παραβιάσεις της διαδικασίας και ασυμφωνίας με τα διεθνή πρότυπα και χωρίς κατάλληλο διάλογο, στρέφεται αναμφισβήτητα κατά της Ορθοδόξου Εκκλησίας και συγκεκριμένα του Πατριαρχείου Σερβίας».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.