ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου οι εορταστικές εκδηλώσεις στον ναό της Μεταμορφώσεως στην περιοχή της Καλλιθέας.

Στο μεθέορτο Εσπερινό που τελέστηκε και στη λιτανεία που ακολούθησε χοροστάτησε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος.

Οι ενορίτες της περιοχής ακολούθησαν τη λιτανευτική πομπή της ιεράς εικόνας της Μεταμορφώσεως του Κυρίου σε δρόμους της ενορίας, ενώ στα μπαλκόνια και τους δρόμους πιστοί με θυμίαμα και κεριά στα χέρια έκαναν το σημείο του Σταυρού βλέποντας την εικόνα να περνά έξω από το σπίτι τους.
Ο Επίσκοπος Ωρεών, συνοδεύοντας την εικόνα, ευλογούσε τον λαό της Καλλιθέας, καθώς παιάνιζε η φιλαρμονική μπάντα.
Ο κ. Φιλόθεος, στο λόγο του, μετέφερε την ευχή και την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου και προέτρεψε τους Χριστιανούς να νιώσουν την Μεταμόρφωση του Κυρίου και να μεταφέρουν την εορταστική χαρά στα σπίτια τους.

Στον εσπερινό της γιορτής χοροστάτησε ο Επίσκοπος Ανδρούσης Κωνστάντιος και το πρωί στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο διευθυντής του γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα Μητροπολίτης Λαοδικείας Θεοδώρητος.

Ο προϊστάμενος του ναού, Αρχιμανδρίτης Σισώης Σκάρκος, εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου ευχαρίστησε θερμά τον Αρχιγραμματέα της ιεράς Συνόδου για τη λαμπρή παρουσία του στις εκδηλώσεις και ευχήθηκε σε όλους ο μεταμορφωμένος Χριστός να είναι αρωγός στη ζωή κάθε πιστού.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.