Όπως μας πληροφορεί το lamiareport.gr:

Τα καλά της φόρεσε η πόλη της Λαμίας ανήμερα της 18ης Οκτωβρίου, για τον εορτασμό του πολιούχου της Αγίου Ευαγγελιστή Λουκά και για την 73η επέτειο από την απελευθέρωσή της από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Στον φερώνυμο Ιερό Ναό πραγματοποιήθηκε από τις 7 το πρωί ο όρθρος με την πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και μετά την προσέλευση των επισήμων και την επίσημη δοξολογία, ακολούθησε η λιτανεία της εικόνας του Αγίου μέσω των οδών Κοραή και Σκληβανιώτη ως τον Μητροπολιτικό Ναό στην πλατεία Ελευθερίας.

Στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης έναντι του ΚΕΥΠ είχαμε την επιμνημόσυνη δέηση για τους αγωνιστές που πρωτοστάτησαν στους αγώνες για την ελευθερία της πατρίδος και η τελετή έληξε με την κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους.

Οι επίσημοι εορτασμοί θα συνεχιστούν μέχρι τις 22 Οκτωβρίου με το πρόγραμμα να έχει ως εξής:

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

19.30: «Λαμία 1941- 44: από την Κατοχή στην Απελευθέρωση»: Αφιέρωμα από την Ομάδα «Ιστορίες με τ’ αδράχτι» – Μουσείο Εθνικής Αντίστασης 1940-’44.

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

10.00: Τρισάγιο στον Μητροπολιτικό Ναό της Ι.Μ. Φθιώτιδος Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθ/δος κ.κ. Νικολάου στη μνήμη των άταφων ηρώων του 1940.

10.30: Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη (Πλατεία Πάρκου).

11.00: Παρουσίαση του βιβλίου του Γεώργιου Ι. Σούρλα «Το εθνικό χρέος προς τους άταφους ήρωες του 1940» στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων.

Χιλιάδες Λαμιώτες τίμησαν τον πολιούχο τους Ευαγγελιστή Λουκά Χιλιάδες Λαμιώτες τίμησαν τον πολιούχο τους Ευαγγελιστή Λουκά Χιλιάδες Λαμιώτες τίμησαν τον πολιούχο τους Ευαγγελιστή Λουκά Χιλιάδες Λαμιώτες τίμησαν τον πολιούχο τους Ευαγγελιστή Λουκά Χιλιάδες Λαμιώτες τίμησαν τον πολιούχο τους Ευαγγελιστή Λουκά Χιλιάδες Λαμιώτες τίμησαν τον πολιούχο τους Ευαγγελιστή Λουκά Χιλιάδες Λαμιώτες τίμησαν τον πολιούχο τους Ευαγγελιστή Λουκά Χιλιάδες Λαμιώτες τίμησαν τον πολιούχο τους Ευαγγελιστή Λουκά Χιλιάδες Λαμιώτες τίμησαν τον πολιούχο τους Ευαγγελιστή Λουκά Χιλιάδες Λαμιώτες τίμησαν τον πολιούχο τους Ευαγγελιστή Λουκά Χιλιάδες Λαμιώτες τίμησαν τον πολιούχο τους Ευαγγελιστή Λουκά Χιλιάδες Λαμιώτες τίμησαν τον πολιούχο τους Ευαγγελιστή Λουκά Χιλιάδες Λαμιώτες τίμησαν τον πολιούχο τους Ευαγγελιστή Λουκά Χιλιάδες Λαμιώτες τίμησαν τον πολιούχο τους Ευαγγελιστή Λουκά Χιλιάδες Λαμιώτες τίμησαν τον πολιούχο τους Ευαγγελιστή Λουκά Χιλιάδες Λαμιώτες τίμησαν τον πολιούχο τους Ευαγγελιστή Λουκά Χιλιάδες Λαμιώτες τίμησαν τον πολιούχο τους Ευαγγελιστή Λουκά Χιλιάδες Λαμιώτες τίμησαν τον πολιούχο τους Ευαγγελιστή Λουκά

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.