3.500 αφίξεις προσκυνητών από την ηπειρωτική Ελλάδα, τις τελευταίες ημέρες στο νησί της Λέσβου για το πανηγύρι των Ταξιαρχών στο Μανταμάδο.

Χιλιάδες πιστοί από όλη την Λέσβου από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 28 Απριλίου διασχίζουν περπατώντας τους κεντρικούς οδικούς άξονες του νησιού για να μεταβούν στην Ιερά Μονή των Ταξιαρχών που βρίσκεται λίγο έξω από τον Μανταμάδο, το κεφαλοχώρι της βορειοδυτικής Λέσβου. Οι δρόμοι Μυτιλήνης – Μανταμάδου, Καλλονής – Αγίας Παρασκευής – Μανταμάδου και Πέτρας – Στύψης – Κάπης – Μανταμάδου είναι γεμάτοι από προσκυνητές. Άλλοι μεταβαίνουν στην Ιερά Μονή πεζοί, άλλοι με οχήματα και άλλοι με τα ζώα τους (άλογα).

Δεν είναι όμως μόνοι οι πιστοί από την Λέσβο που μεταβαίνουν με κάθε τρόπο στο μοναστήρι για να τιμήσουν την εορτή των θυρανοίξιων του. Χιλιάδες είναι οι πιστοί που έχουν φθάσει στην Λέσβο τόσο σήμερα Σάββατο όσο και τις προηγούμενες ημέρες, πολλοί από αυτούς, παρά την ταλαιπωρία του ταξιδιού μεταβαίνουν περπατώντας στο Μοναστήρι.

Το πανηγύρι των Ταξιαρχών, όπως είναι γνωστό στη Λέσβο, πραγματοποιείται κάθε χρόνο την Κυριακή των Μυροφόρων, προς τιμή των θυρανοίξιων του ναού. Ταξιδιώτες που έφθασαν στην Λέσβο το πρωί του Σαββάτου 29 Απριλίου δήλωσαν στην κάμερα του «Ν» πως έφθασαν στο νησί για να εκπληρώσουν τάμα που είχαν κάνει στους Ταξιάρχες.

Ο ναυτιλιακός πράκτορας της Μυτιλήνης Ηλίας Πίκουλος, δήλωσε στην κάμερα του «Ν», πως το Blue Star Myconos που έφθασε το πρωί του Σαββάτου, μετέφερε στην 350 επιβάτες στο νησί. Το ίδιο πλοίο θα μεταφέρει άλλους 550 προσκυνητές των Ταξιαρχών από Θεσσαλονίκη και Λήμνο το πρωί της Κυριακής. Στους 1.500 ανέρχονται οι επισκέπτες – προσκυνητές που έφθασαν στην Λέσβο με το πλοίο «Νήσος Σάμος» το πρωί του Σαββάτου ανήλθαν σε 1.500. Συνολικά τις τελευταίες ημέρες οι αφίξεις προσκυνητών με τα πλοία της ακτοπλοΐας στο νησί της Λέσβου ανέρχονται στους 3.500 κατά τις εκτιμήσεις του κ. Πίκουλου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.