Χαιρετισμό απηύθυνε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος στους συμμετέχοντες στους εορτασμούς της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Οδηγήτριας του Σμολένσκ στη Μητρόπολη του Σμολένσκ.

Επιμέλεια-Μετάφραση: Ευγενία Δίτσα

Ο Μακαριώτατος στον χαιρετισμό του προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σμολένσκ και Ντορογκομπουζ κ. Ισίδωρο, τον κλήρο και τον λαό της περιοχής, αφού συνεχάρη τους πιστούς για την εορτή, τόνισε:

«Αυτή η θαυματουργή εικόνα της Βασίλισσας των Ουρανών είναι από καιρό σεβαστή κι αγαπημένη από τον ευσεβή λαό μας, ο οποίος έχει επανειλημμένα καταφύγει στη μεσιτεία της Παναγίας στις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας του και έχει λάβει πάντα τη βοήθεια και την παρηγοριά της. Κατέχει, επίσης, μια ξεχωριστή θέση στη ζωή μου, αφού για σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα ήμουν Μητροπολίτης στη γη του Σμολένσκ και υπήρξα λειτουργός στο ιερό θυσιαστήριο, που μου εμπιστεύτηκε για εσάς, προκειμένου να εκπληρώσω τον λόγο Του. Και επομένως, σήμερα οι προσευχές και οι σκέψεις μου αφορούν εσάς, αγαπητοί μου.

Ελπίζοντας σε μια γρήγορη συνάντηση και προσωπική επικοινωνία, εύχομαι στους συμμετέχοντες αυτής της γιορτής ψυχική και σωματική δύναμη, ειρήνη, καλή διάθεση και γενναιόδωρες ευεργεσίες από τον Ζωοδόχο Χριστό στο δρόμο της σωτηρίας.

Είθε η Κυρίαρχη Προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου μας να παραμείνει στη γη του Σμολένσκ κοντά στην καρδιά μου και στους κατοίκους αυτής της αρχαίας περιοχής».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.