Μέσα σε κλίμα ιδιαιτέρας κατανύξεως εψάλει υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, το εσπέρας της Παρασκευής της Α΄ Εβδομάδος των Νηστειών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, 15 Μαρτίου ε.έ., η Α’ Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά.

Προ της ενάρξεως της Ιεράς Ακολουθίας πραγματοποιήθηκε η κατά το έθος μεταφορά του αντιγράφου της εικόνος της Παναγίας της Ελεούσης, η οποία φυλάσσεται στο Επισκοπείο εις τον Μητροπολιτικό Ναό, συνοδεία πολλών ευλαβών Πιστών και Προσκυνητών.

Την διακονία του λόγου υπούργησε ο Ελλογιμώτατος Ομότιμος Καθηγητής Νευρολογίας του Α.Π.Θ. και Διευθυντής του Ερευνητικού Ινστιτούτου δια την Νόσον του Alzheimmer και λοιπών εκφυλιστικών παθήσεων του εγκεφάλου και μελέτης του Γήρατος της καθ΄ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως κ. Σταύρος Μπαλογιάννης, Άρχων Ακτουάριος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, ο οποίος και αναφέρθηκε στο πανσεβάσμιο Πρόσωπο και στην συνεργία της Υπεραγίας Θεοτόκου, στην προσωπική ζωή του καθενός, στον Έθνος και γενικότερα των Ορθοδόξων Χριστιανών.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, εξέφρασε λόγους ευχαριστίας προς τον Ελλογιμώτατο Καθηγητή κ. Μπαλογιάννη, σημειώνοντας ότι ο Ακάθιστος ύμνος μας μεταφέρει το μεγάλο μήνυμα της χαράς και της ειρήνης, το μήνυμα της καταλλαγής και της Καινής Κτίσεως που είναι ένα μήνυμα ζωής και σωτηρίας.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.