Για 14η ημέρα συνεχίζεται το προσκύνημα της Ιεράς Εικόνος της Θεοτόκου «Άξιον Εστίν» που φυλάσσεται στο Άγιο Βήμα του Καθολικού της Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ Τρικόρφου Φωκίδος και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Βύρωνα.

Χθες το απόγευμα, Δευτέρα 29η Μαΐου, μετά τον Εσπερινό, ο Aρχιμ. π. Αλέξιος Ιστρατόγλου, Ανχη Αρχηγείου Στόλου – Ναυστάθμου Σαλαμίνας, διάβασε τους Χαιρετισμούς της Παναγίας, ενώπιον του αντιγράφου της εφεστίου εικόνας του «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ».

παναγία

Στην συνέχεια ακλούθησε η εσπερινή ομιλία του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. π. Νεκταρίου Μουλατσιώτη, Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος και Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ.

Ο Γέροντας Νεκτάριος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στα «Σόδομα και τα Γόμορρα» καθώς και στο έλεος του Θεού δια του Τιμίου Ξύλου.

Στο τέλος του εσπερινού κηρύγματος, ο Γέροντας Νεκτάριος σταύρωσε ένα προς έναν, όλους τους πιστούς που προσέτρεξαν αναζητώντας είτε την ψυχική είτε την σωματική τους βοήθεια από τον Θεό με τον επιστήθιο σταυρό του, ο οποίος περιέχει Τίμιο Ξύλο από το Σταυρό του Χριστού.

Το Προσκύνημα της θαυματουργού εικόνας της Θεοτόκου «Άξιον εστί» και των ιερών λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ παρατείνεται μέχρι και το Σάββατο 3 Ιουνίου 2017 και ώρα 12:00 όπου και θα αναχωρήσουν για την Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ στο Τρίκορφο.

Την Παρασκευή 2 Ιουνίου το απόγευμα ο Γέροντας Νεκτάριος θα τελέσει αγιασμό με το Τίμιο και Ζωοποιό Ξύλο προς ευλογία των πιστών και κατά πάσης σατανικής και δαιμονικής ενεργείας.

Ο Ιερός Ναός παραμένει ανοικτός καθημερινά από τις 7:00 το πρωί μέχρι το απόγευμα και ώρα 9:00 όπου τελούνται Ιερές Ακολουθίες και ομιλίες.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.