Το απόγευμα της Παρασκευής 15 Μαρτίου 2019 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε και μίλησε κατάλληλα για το ιερό πρόσωπο της Θεομήτορος κατά τη Α´ Στάση των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Ιερό Ησυχαστήριον Αναστάσεως του Κυρίου και Άξιον Εστί Ιεράπετρας.

Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τον πρώην Εφημέριο και Πνευματικό του μοναστηριού Πανοσιώτατο Αρχιμ. Αναστάσιο Χατζάκη στο κελί του, όπου αναρρώνει, και του ευχήθηκε καλή Σαρακοστή.

Ακολούθως, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε και κήρυξε επίκαιρα κατά την ίδια ακολουθία στον Ιερό Mητροπολιτικό Ναό Aγίου Γεωργίου Ιεράπετρας.

Στην ομιλία του προς το πυκνό εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην προσφιλή ακολουθία των Χαιρετισμών, σημειώνοντας ότι είναι τα προεόρτια αλλά και τα μεθέορτα της μεγάλης Θεομητορικής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, και αποτελούν μια πνευματική όαση κατά την κατανυκτική περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Μέσα σε αυτόν τον ευχαριστήριο ύμνο προς την Θεοτόκο ο ιερός υμνωδός απευθύνει αλλεπάλληλα «χαίρε» στη ταπεινή κόρη της Ναζαρέτ, καθώς εκείνη κατέστη συνεργός στο σχέδιο του Θεού για τη σωτηρία του κόσμου.

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος στάθηκε στις αρετές της Παναγίας, και ιδιαιτέρως στην υπακοή της στο θέλημα του Θεού, στην καθαρότητά της ως αειπάρθενου, αποτελώντας «καθαροτέρα λαμπηδόνων ηλιακών», και στη μεγάλη ταπείνωσή της, ζώντας πάντοτε στη σκιά του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Τέλος, τόνισε ότι η Υπεραγία Θεοτόκος υπήρξε πάντοτε η Υπέρμαχος Στρατηγός του Γένους μας, στην οποία αναθέτουμε «την πάσαν ελπίδα» μας. Αυτή ως μήτερα όλου του κόσμου δέχεται τις προσευχές όλων και μπορεί να τους παρηγορήσει έχοντας και η ίδια πονέσει αντικρίζοντας τον Υιό της και Θεό μας πάνω στον Σταυρό, ευχήθηκε δε σε όλους τη μητρική προστασία και σκέπη της.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.