Στον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας για τα self tests αναφέρθηκε με σημερινές της δηλώσεις και η υφυπουργός Ζέττα Μακρή. Όπως, είπε η διενέργεια των τεστ από τους γονείς θα επιβεβαιώνεται με υπεύθυνη δήλωση, ωστόσο η κοινή υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί το επόμενο διάστημα θα περιγράφει αναλυτικά τη διαδικασία και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει η εκπαιδευτική κοινότητα.

Πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων έθεσε την 12η Απριλίου με σύμμαχο -όπως είπε- τα self tests μαζί με τους εμβολιασμούς κι όλα τα μέτρα, θέτοντας ως προϋπόθεση να δοθεί το πράσινο φως από την επιτροπή των ειδικών.

Η υφυπουργός επανέλαβε πως η επιθυμία του υπουργείου είναι να ανοίξουν τα σχολείων όλων των βαθμίδων, ωστόσο λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα, οι ειδικοί προτάσσουν το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων με προτεραιότητα τα Λύκεια και την Γ’ Λυκείου λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων.

«Πρώτα θα ανοίξουν τα λύκεια λόγω και της Γ’ Λυκείου και Γυμνάσια, αν είναι εφικτό να ανοίξουν και τα δυο, και μετά η πρωτοβάθμια εκπαίδευση», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας πως τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι πάρα πολύ καιρό κλειστά.

Εμβόλιο: Από σήμερα οι ειδοποιήσεις σε εκπαιδευτικούς
Άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό κατά της νόσου COVID-19 για την ηλικιακή ομάδα 65-69. Παράλληλα ενεργοποιούνται και οι ειδοποιήσεις σε εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να εμβολιαστούν με αδιάθετες δόσεις εμβολίων.

Οι εκπαιδευτικοί θα ενημερώνονται μέσω της ομάδας που έχει συσταθεί για τον συντονισμό των εμβολιασμών, στις περιπτώσεις αδιάθετων εμβολίων ούτως ώστε να προσέρχονται στα αντίστοιχα εμβολιαστικά κέντρα.

Ειδικότερα, η υποχρέωση αυτή προβλέπεται για εργαζόμενους που απασχολούνται ιδίως σε κλάδους του λιανεμπορίου, του επισιτισμού, του τουρισμού, της μεταποίησης και των μεταφορών και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές, καθώς και σε δικαστικούς λειτουργούς και δικαστικούς υπαλλήλους.

Οι εργοδότες, οι, κατά περίπτωση, νόμιμοι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων, τα αρμόδια όργανα των ν.π.δ.δ. και ν.π.ι.δ., τα αρμόδια όργανα των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, καθώς και οι απασχολούμενοι, ευθύνονται για την τήρηση της υποχρέωσης.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.