Προωθείται προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η ΚΥΑ του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού και του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκη, που αφορά την covid -19 ενίσχυση για χοίρο, μαύρο χοίρο και μέλι.

Τα ποσά που έχουν εγκριθεί είναι:

– 253,56 ευρώ για κάθε χοιρομητέρα, με συνολικό ποσό που θα διατεθεί τα 15.500.123 ευρώ

– 353,46 ευρώ για κάθε χοιρομητέρα ή κάπρο μαύρου χοίρου, με συνολικό ποσό που θα διατεθεί 1.200.000, ευρώ και

– για κάθε κυψέλη 3,39 ευρώ, με ανώτατο όριο 3.201.877 ευρώ.

Συνολικά το ποσό που θα δοθεί είναι 19.902.000 ευρώ.

Η απόφαση αυτή δεν σημαίνει αυτόματη εκταμίευση, αφού θα υπάρξει πρόσκληση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για να υποβληθεί από κάθε ενδιαφερόμενο δήλωση σε ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Υπενθυμίζεται ότι σε όσους έχουν δοθεί επιστρεπτέες θα υπάρξει παρακράτηση του 50%.

Αυτό γνωστοποιεί μέσω ανάρτησης του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής Ημαθίας της Ν.Δ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Όσον αφορά τις αποζημιώσεις συμπύρηνων ροδάκινων, στην β΄ ζώνη αποζημιώσεων εντάσσονται και οι περιοχές Μελική, Αγκάθια και Κυψέλη, για τις οποίες ο ΕΛΓΑ αποδέχθηκε ότι οι ζημιές υπερβαίνουν κατά μέσο όρο το 50%, όπως επισημαίνει ο κ. Τσαβδαρίδης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ασφαλιστικού οργανισμού Ανδρέας Λυκουρέντζος, με δική του ανάρτηση, συμπληρώνει πως έως τις 31 Οκτωβρίου θα πληρωθούν τις προκαταβολές σε όλους τους δικαιούχους παγετού, με την εξόφληση να υπολογίζεται έως τις 31 Δεκεμβρίου. Επίσης, σημειώνει πως στο ενδιάμεσο διάστημα ακολουθούν οι εκτιμήσεις για τις αποζημιώσεις του καύσωνα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.