Στον κατάμεστο από γονείς, κηδεμόνες και φίλους των παιδιών αύλιο χώρο του Νηπιαγωγείου, Παιδικού και Βρεφονηπιακού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως, με την επωνυμία «ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ», που ιδρύθηκε το 2004 από τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β' και στεγάζεται σε πτέρυγες της Ιεράς Μονής Αγίας Βαρβάρας, στο Κίνι της Σύρου, πραγματοποιήθηκε απόψε, με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β', η εορτή λήξεως του σχολικού έτους 2021-2022.

Ο Διευθυντής του Εκπαιδευτικού αυτού Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως και Αρχιερατικός Επίτροπος Σύρου, Πρωτοπρ. Φλαβιανός Αλμπέσκου καλωσόρισε τους γονείς των παιδιών και τους ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη τους προς την Εκκλησία και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ για την αγάπη του και την παντοειδή στήριξή του. Επίσης ευχαρίστησε τις εκπαιδευτικούς, συνεργάτες του και τον κύριο και κυρία Αθανασίου Μαρτίνου.
Ακολούθως, τα παιδιά απέδοσαν ως άριστα θεατρικό δρώμενο, με θέμα «Ταξίδι στον κόσμο», αποσπώντας εκδηλώσεις θαυμασμού από τους παρισταμένους.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε με τη σειρά του τον Διευθυντή, τις Εκπαιδευτικούς, τον οδηγό του Λεωφορείου του Σταθμού, την Ευτρεπίστρια και τη Μαγείρισσα, ιδιαιτέρως την Ηγουμένη της Μονής Αγίας Βαρβάρας, Μοναχή Θεονύμφη, για τη φιλοξενία που προσφέρει, τους γονείς, για την εμπιστοσύνη τους, και όλους, όσοι στηρίζουν τον Παιδικό Σταθμό, τους Ιερούς Ναούς, τις Ιερές Μονές, πρωτίστως δε το φιλάνθρωπο ζεύγος Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου.
Ανεμνήσθη, μάλιστα, του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου, ο οποίος τον συμβούλευσε εξ αρχής να ιδρύσει Εκκλησιαστικό Εκπαιδευτήριο, λέγοντας ότι «τώρα καταλαβαίνω πόσο δίκιο είχε»!
Προτού πέρατος εκδηλώσεως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επεδωσε τα πτυχία στα παιδιά του Νηπιαγωγείου, που θα συνεχίσουν του χρόνου στο Δημοτικό Σχολείο, ευχήθηκε σε όλους για το καλοκαίρι και απήλαυσε εκδηλώσεις αγάπης από τα παιδιά.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.