Η Βόρεια Εύβοια τίμησε και φέτος με πολλή αγάπη και αθρόα συμμετοχή του κλήρου και του λαού του Θεού την εορτή του Νεομάρτυρος Αγίου Δήμου του Αλιέως στον ομώνυμο Ιερό Εξωκκλήσιο που έχει αναγείρει ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Μάκρας στην θέση Παλιοκαμάρα της Ιστιαίας κατά το διήμερο 18 και 19 Απριλίου στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Θρακιώτη Νεομάρτυρα της Εκκλησίας μας.

Πλήθος κόσμου από τη Βόρεια Εύβοια, τη Χαλκίδα και αλλού, προσήλθαν τόσο στον πανηγυρικό Εσπερινό όσο και στην Θεία Λειτουργία για να τιμήσουν τον Άγιο του Θεού που θυσίασε την ζωή του για να μην αρνηθεί τον Χριστό σε καιρούς δύσκολους για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία.

Στις Ιερές Ακολουθίες συμμετείχαν πολλοί Ιερείς από όλη την έκταση της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό προεξήρχε ο π. Δαμασκηνός Μάκρας ενώ με σαφήνεια και μεσότητα νοημάτων προσέφεραν το θείο Λόγο ο Αρχιμανδρίτης Νεόφυτος Χασάν εκ της Αρχιερατικής Περιφέρειας Διρφύων και στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία ο Οικον. Ιωάννης Σούρας, Εφημέριος της Ιστορικής Ενορίας των Ωρεών της Β. Ευβοίας.

Την κυριώνυμο ημέρα ακολούθησε λιτανεία της Ιεράς Εικόνας και Αγίων Λειψάνων. Ακολούθως, στο τέλος της λιτανείας το Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα Λ. Αιδηψού χόρεψε για τους παρευρισκόμενους, παραδοσιακούς χορούς της Εύβοιας στο προαύλιο του Ιερού Ναού.

Εν συνεχεία παρετέθη δεξίωση και δόθηκε πλούσιο κέρασμα στους παρευρισκόμενους από τον φιλόξενο π. Δαμασκηνό.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.