ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE - ΚΡΗΤΗ ΤΩΡΑ - ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΙΣΙΔΩΡΟΥ ΠΗΛΟΥΣΙΩΤΗ: Χαρμολύπη στην Εκκλησία της Κρήτης: Δάκρυσε ο παπα Δημήτρης Λουπασάκης στη γιορτή του Αγίου Ισιδώρου.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Με ανάμεικτα αισθήματα, χαράς, κατάνυξης αλλά και συγκίνησης, τελέσθηκε απόψε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή της μνήμης του Αγίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτη στην Εκκλησία του Αγίου Ματθαίου στα Χανιά της Κρήτης χοροστατούντος του πατέρα Δημήτριου Λουπασάκη.

Είναι η πρώτη φορά που εορτάζεται ο Άγιος Ισίδωρος Πηλουσιώτης μακριά από την Εκκλησία των Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού όπου διακονούσε ο παπα Δημήτρης και η συνοδεία αυτού.

Σήμερα κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, ο παπα Δημήτρης λύγισε και δάκρυσε αλλά αμέσως συνέχισε την ακολουθία. Να αναφερθεί ότι στο πλευρό του βρίσκονταν τα πνευματικά του τέκνα, Ιερείς και Λαικοί που εδώ και πολλά χρόνια τον αγαπούν και τον στηρίζουν.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

https://www.youtube.com/shorts/GXs0kE5IiEo

https://www.youtube.com/shorts/RBtjUsFQHf4

https://www.youtube.com/shorts/zfz8n7-Sq5s

Λουπασάκης 2024

O Όσιος Ισίδωρος ο Πηλουσιώτης γεννήθηκε στην Αίγυπτο περί το 360 μ.Χ. από γονείς θεοφιλείς, και ήταν συγγενής των Πατριαρχών Αλεξανδρείας, Θεοφίλου (385 – 412 μ.Χ.) και Κυρίλλου Α’ (412 – 444 μ.Χ.). Σε νεαρή ηλικία έλαβε μεγάλη και θαυμαστή θεολογική και φιλοσοφική γνώση.

@ekklisiaonline

ΝΑΤΟΣ ο Άγιος μας εν ΖΩΗ παπα Δημήτρη Λουπασάκης – Στα ΧΑΝΙΑ#xania #fy #papadimitris #isidoroi #iereas #fyp

♬ original sound – Εκκλησία Online – Εκκλησία Online

Στην αρχή εργάσθηκε ως διδάσκαλος και κατηχητής της εκκλησίας της Αλεξάνδρειας. Επιζητώντας όμως την ησυχία για να δύναται να ασχοληθεί με το έργο της ζωής του, τη μελέτη των Αγίων Γραφών, αποσύρθηκε σε κάποιο μοναστήρι στο όρος Πηλούσιο, γι’ αυτό έλαβε και το όνομα Πηλουσιώτης.

@ekklisiaonline

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ#fy #ekklisiaonline #isidoroi

♬ original sound – Εκκλησία Online – Εκκλησία Online

Αργότερα δέχεται την πρόταση να γίνει ιερέας και στη συνέχεια εκλέγεται πανηγυρικά ηγούμενος στο μοναστήρι του.

Λόγω της τεράστιας θεολογικής του κατάρτισης, απέκτησε μεγάλο κύρος και φήμη, ώστε να θεωρείται μοναδικός στις ερμηνείες περίπλοκων γραφικών χωρίων. Κατά την Γ΄ Οικουμενική Σύνοδο που συνήλθε στην Έφεσο το έτος 431 μ.Χ. επί αυτοκράτορος Θεοδοσίου Β΄ του Μικρού (408 – 450 μ.Χ.), ο Άγιος αναφαίνεται με μεγάλη υπόληψη και σπουδαίο κύρος στην Εκκλησία.

@ekklisiaonline

ΕΚΛΑΨΕ μακριά από την Εκκλησία του ο παπα Δημήτρης Λουπασάκης#loupasakis #fy #ekklisiaonline

♬ original sound – Εκκλησία Online – Εκκλησία Online

Έλεγχε με παρρησία τους αμαρτάνοντες, φώτιζε τους πάντες με τον θείο του λόγο, νουθετούσε τους άρχοντες, υπεστήριζε τους κλονιζόμενους και ήταν η «μούσα της ημετέρας αυλής», όπως αποκαλούσε αυτόν ο ιερός Φώτιος (Επιστολή 2, 44).

Συνέγραψε αρκετές πραγματείες, ως και πλήθος επιστολών, από τις οποίες σώζονται 2.012, με τις οποίες νουθετούσε, συμβούλευε και συγχρόνως εξηγούσε τις θείες και σωτήριες Γραφές. Εκοιμήθη ειρηνικά το 440 μ.Χ.

Καραγιάννης Ανδρέας
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.