Γράφει ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Θεοτόκου Καλλίπετρας, Αρχιμ. Παλαμάς στο ΕΚΚΛΗΣΙΑonline

Μεγάλη ευλογία η επίσκεψη της Οσίας Γερόντισσας Θαβωρίας στην Ιερά Μονή Καλλίπετρας την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017. Η Γερόντισσα ετών 77 με το παιδικό πρόσωπο, ήταν εκείνη που αγιογράφησε τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας των πουλιών.

Η γερόντισσα Θαβωρία είναι μια σύγχρονη μορφή της Ορθοδοξίας με δείγματα πνευματικής ανάτασης. Γεννημένη το 1940 στην Κρήτη ήταν ιδιοκτήτρια μας μεγάλης επιχείρησης κοπτικής ραπτικής ιερατικών αμφίων μέχρι τη στιγμή που προ 50 ετών δέχθηκε την πρόσκληση απο τον πατριάρχη να μεταβεί στα Ιεροσόλυμα για να εργασθεί προσωρινά.

Ένα τυχαίο γεγονός -της έκλεψαν το διαβατήριο- την καθυστέρησε στην Αγία Γη για μήνες έως ότου στο όρος Θαβώρ είχε οπτασία αγγέλων κατά τη διάρκεια θείας Λειτουργίας. Αυτό ήταν και η αφορμή να αφιερωθεί με την ψυχή της και να μείνει ασάλευτος φύλακας του όρους της Μεταμορφώσεως επί τόσες δεκαετίες.

Η γερόντισσα που γνωρίζει τον ηγούμενο της Καλλίπετρας Αρχιμ. Παλαμά από άλλες επισκέψεις της πραγματοποίησε την επιθυμία της να προσκυνήσει τη θαυματουργό εικόνα της Καλλίπετρας. Στο προσκύνημα της αυτό την ακολούθησαν πλήθος προσκυνητών.

Η Γερόντισσα παρέμεινε αρκετή ώρα και απηύθυνε λόγους ενισχύσεως και παρηγοριάς στον ηγούμενο και τη συνοδεία του. Η παρουσία της θεωρήθηκε ιδιαίτερη ευλογία για την ταπεινή μεν αλλά μαχημη μόνη της Θεοτόκου.

Σημειώνουμε ότι η γερόντισσα είναι αγιογράφος και έχει αγιογραφήσει την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας των πουλιών που φυλάσσεται στη Μονή Αγίου Γεωργίου Ανύδρου . Η εικόνα αυτή αποκαλείται έτσι γιατί κατά τη μεταφορά της στη Μονή συγκέντρωσε σμήνος χιλιάδων ελεύθερων πουλιών που ακολουθούσαν το εικονισμα!

Η Χαρισματική Γερόντισσα Θαβωρία προσκύνησε τη θαυματουργή εικόνα της Μονής Καλλίπετρας Η Χαρισματική Γερόντισσα Θαβωρία προσκύνησε τη θαυματουργή εικόνα της Μονής Καλλίπετρας

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Μήπως είναι εύκολο να μου δωθεί το τηλ της Γερόντισσα; Η η διεύθυνση όπου μονάζει;