Το ερώτημα γιατί ο ιδρυτής και πρόεδρος της ΜΚΟ “Κιβωτός του Κόσμου” π. Αντώνιος Παπανικολάου δεν θέλησε να υπαχθεί υπό την Εκκλησία και την Ιερά Αρχιεπισκοπής Αθηνών η οργάνωση έθεσε μιλώντας στην ΕΡΤ σήμερα το πρωί ο Διευθυντής Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κ. Χάρης Κονιδάρης.

Στον απόηχο της δήλωσης του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση της “Κιβωτό”, η εισαγγελική έρευνα για την οποία είναι σε εξέλιξη, ο κ. Κονιδάρης τόνισε ότι ο π. Αντώνιος είχε αρνηθεί τόσο στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο κυρό Χριστόδουλο όσο και στον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο οποιαδήποτε υπαγωγή στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στην οποία ο ίδιος ανήκει οργανικά.

“Είναι ένα ερώτημα το οποίο πρέπει να σας το απαντήσει ο ίδιος. Μόνο αυτός το γνωρίζει”, επεσήμανε ο κ. Κονιδάρης ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η συγκεκριμένη οργάνωση ουδεμία σχέση έχει με την Εκκλησία καθώς ούτε ανήκει σε αυτή ούτε διοικείται από αυτή.

Την ίδια ώρα με χθεσινή του δήλωση ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος απαγόρευσε την τέλεση κάθε ιεροπραξίας στον π. Αντώνιο Παπανικολάου μέχρι και την διαλεύκανση της υπόθεσης ενώ διέταξε και την διενέργεια ανακρίσεων για την απόδοση τυχόν ευθυνών αν υπάρχουν. “Η Εκκλησία ούτε πρόκειται να ανεχθεί, πολλώ δε μάλλον να συγκαλύψει, επαίσχυντες και ειδεχθείς συμπεριφορές και πράξεις, που λερώνουν το ιερό ράσο”, υπογραμμίζει ο Μακαριώτατος.

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.