Αν και σε μικρή κλίμακα», η εικόνα αυτή μας «προσβάλλει βάναυσα όλους μας, προσβάλλει όλους εκείνους που δίνουμε καθημερινά την μάχη στην πρώτη γραμμή, προσβάλλει την νοημοσύνη» και παράλληλα προκαλεί την συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματικών εστίασης, που παρά την οικονομική τους επιβάρυνση αναμένουν στωικά την εκκίνηση των επιχειρήσεών τους, σύφωνα με τις οδηγίες των ειδικών, εξήγησε ο Υφυπουργός.

Στο πλαίσιο αυτό, «απευθύνω ισχυρή σύσταση σε όσους παίζουν με τη δημόσια υγεία. Το take away σε ποτά και καφέ μπαρ δεν επιτρέπεται». Τα άτυπα πάρτι και ο συγχρωτισμός έξω απλά απαγορεύονται ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς, γνωστοποιώντας ότι «από σήμερα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους ενεργοποιούνται και για αυτήν την περίπτωση», καθώς πέρα από τα πρόστιμα, ακολουθούν σε περίπτωση παράβασης διοικητικές κυρώσεις, αλλά και ποινικές κυρώσεις για τους ιδιοκτήτες.

«Επιφυλασσόμαστε για περισσότερα μέτρα αν εξακολουθήσουν αντίστοιχα φαινόμενα» προειδοποίησε μάλιστα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, συμπληρώνοντας πως «η ελληνική πολιτεία, το κράτος θα πρέπει να πάρει μέτρα».

85 παραβάσεις χθες

Στον απολογισμό της χθεσινής, πρώτης ημέρας μετάβασης στην νέα κανονικότητα, καταγράφηκαν σύμφωνα με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας 85 παραβάσεις για μη προβλεπόμενες μετακινήσεις, την στιγμή που «δεν επιτρέπεται η μετακίνηση μεταξύ νομών» και απαγορεύεται ακόμη η μετάβαση στα νησιά, όπως υπενθύμισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Στον αντίποδα, «η ταχύτητα και η σειρά με την οποία γίνεται η άρση των περιορισμών έχει έναν μόνο στόχο, να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία» υπογράμμισε ο Υφυπουργός και κατέληξε «μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει πολλά. Δεν έχουμε καταφέρει όμως να κερδίσουμε τον πόλεμο. Συνεχίζουμε στην ίδια πορεία, για να βγούμε και σε αυτή τη φάση νικητές».

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.