Νέα μέτρα με άνοιγμα δραστηριοτήτων και αλλαγή ωραρίου στην απαγόρευση κυκλοφορίας για τα Σαββατοκύριακα ανακοινώνει ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Επίσης, στην ενημέρωση συμμετέχουν η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Παράλληλα, στην ενημέρωση μιλάει και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος.

Ακόμη, συμμετέχει και ο Αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Σύμφωνα με την Βάνα Παπαευαγγέλου, το επιδημιολογικό φορτίο είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο και ο δείκτης θετικότητας αυξήθηκε. Ωστόσο, σημείωσε ότι παρατηρείται σταθεροποίηση σε Αττική, Πελοπόννησο, Ηπειρο και Ιόνιο, αλλά αυξητικές τάσεις σημειώνονται αλλού όπως στην Κρήτη. Τόνισε δε, ότι το σύστημα Υγείας είναι ιδιαίτερα πιεσμένο. Ιδιαίτερη πίεση υπάρχει εκτός της Αττικής, σε νοσοκομεία στην Αχαΐα.

Ειδικά για την Αττική, η ίδια σημείωσε ότι διαφέρει σε σχέση με άλλες περιοχές, ερμηνεύοντας ότι στο λεκανοπέδιο δεν είχε ανάλογο αποτέλεσμα το lockdown όπως αλλού. «Τα μέτρα δεν έχουν αποδώσει όπως θα θέλαμε», σημείωσε η κυρία Παπαευαγγέλου.

Παπαευαγγέλου: Στο μέλλον γίνει εισήγηση για να ανοίξουν δραστηριότητες
«Στην επιτροπή συζητήσαμε αναλυτικά για την ψυχική κόπωση όλων. Όμως σήμερα δεν μπορούμε να μιλήσουμε για χαλάρωση μέτρων», είπε η Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία παρέπεμψε για το μέλλον την ανακοίνωση για άνοιγμα δραστηριοτήτων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.