Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς στη σημερινή του ενημέρωση ανέφερε ότι στη Λάρισα έχουν γίνει συνολικά 362 τεστ για τον κορωνοϊό, εκ των οποίων τα 25 βγήκαν θετικά.

Αρχικά έιχαν γίνει 333 τεστ από τα οποία βγήκαν 4 θετικά περιστατικά. Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς 16 άτομα μεταφέρθηκαν από τον οικισμό της Νέας Σμύρνης Λάρισας σε κέντρο αποκατάστασης, όπου υπάρχει περιμετρική και εσωτερική περιφρούρηση. 

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε επίσης την αύξηση του αριθμού των λαϊκών αγορών, καθώς θα λειτουργούν παράλληλα με τις κανονικές για να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Συνολικά θα λειτουργήσουν στην Αττική 222 λαϊκές αγορές και το μέτρο αυτό θα ισχύσει από τη Δευτέρα 13 Απριλίου. 

Λόγω μη τήρησης των μέτρων αναστέλλονται για 10 ημέρες 4 λαϊκές αγορές στη Νεάπολη Συκεών, στο  Δίστομο, στην Καλλίπολη και στο Χαϊδάρι.

Στη συνέχεια ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως οι έλεγχοι συνεχίζονται στα αεροδρόμια και μέχρι στιγμής έχει βρεθεί μόνο ένα θετικό κρούσμα.

Μετά από πρόταση του Δήμου Κορδελιού και προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός αποφασίστηκε ότι απαγορεύεται η κίνηση των πολιτών στην περιπατητική ζώνη στην οδό «Ανδρέα Τρίτση» στην περιοχή Νέας Πολιτείας Ευόσμου για 14 μέρες. 

Συγκεκριμένα από Δευτέρα έως Παρασκευή και για τις ώρες από τις 2 μμ. Έως τις 8 πμ. της επομένης και το Σαββατοκύριακο για όλο το 24ωρο, θα απαγορεύεται η κίνηση των πολιτών.

«Είμαστε σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο σημείο. Τα πάντα παραμένουν οριακά. Δεν έχουμε κανένα περιθώριο να αφήσουμε την έξαρση να εξελιχθεί.», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.