Ολοκληρώθηκε το πρωί της Δευτέρας η επιχείρηση συλλογής δειγμάτων από την ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης μετά το κρούσμα κορωνοϊού σε μικρό παιδί από τον οικισμό των Ρομά στο Δροσερό.

Παρών στην περιοχή ήταν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος ανακοίνωσε ότι συνολικά συγκεντρώθηκαν 335 δείγματα μέσα στον οικισμό στο Δροσερό προσθέτοντας ότι «αντιπροσωπευτικότητα υπάρχει σε όλα τα δείγματα» και εξηγώντας ότι «αυτά θα είναι η βάση των σκέψεων για την επόμενη ημέρα στην περιοχή».

«Αυτό που ζητάω είναι να μείνουν όλοι σπίτι. Υπάρχει έντονο επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή, δεν χρειαζόμαστε νέες εστίες» πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Υπογράμμισε ακόμα πως «ό,τι μέτρο παίρνουμε είναι για τη δημόσια υγεία, δεν είναι καιρός για θεωρίες συνωμοσίας. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι έχουμε κάνει μια τεράστια προσπάθεια δεν πρέπει να αφήνουμε την εξάπλωση του ιού».

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά «σήμερα το βράδυ ή αύριο το πρωί θα είμαστε έτοιμοι» μετά την εξέταση των τεστ.

«Αντιμετωπίζουμε συνολικά την περιοχή, δεν θέλουμε να υπάρξουν πολλαπλασιαστές. Δεν υπάρχει λόγος για πανικό ή για τρόμο. Μένουμε στο σπίτι και αυτό ειναι εξαιρετικά κρίσιμο για την περιοχή της Ξάνθης» κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς πριν να αναχωρήσει για την Αθήνα.

«Η Μεγάλη Εβδομάδα δεν θυμίζει σε τίποτα αυτό που γνωρίζαμε. Οι Εκκλησίες θα είναι κλειστές καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας»

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.