Σε κλίμα συγκίνησης και πνευματικής αγαλλίασης, κατόπιν ευλογίας και προτροπής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, τελέσθηκε Δοξολογία, ευχαριστίας και ευγνωμοσύνης, προς τον Πανάγαθο Θεό, για την αγιοκατάταξη, υπό της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, του Οσίου πατρός Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, του εκ Πεταλιδίου της Μεσσηνίας καταγομένου.

Της Δοξολογίας προέστη ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, συμπαραστατούμενος από τους κληρικούς της Αρχιερατικής Περιφέρειας Πεταλιδίου. Μετά το πέρας της
Δοξολογίας ο π. Φίλιππος αναφέρθηκε στην ευγνωμοσύνη της τοπικής Εκκλησίας, έτσι όπως αυτή εκφράστηκε και διά του μηνύματος του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο
και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, για την επίσημη αναγραφή του Αγίου Βησσαρίωνος στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε εν συντομία στα βιογραφικά στοιχεία του Αγίου, ευχαρίστησε τον Πανάγαθο θεό που του επεφύλαξε αυτήν την ευλογία, να μεταφέρει το χαρμόσυνο μήνυμα στους συντοπίτες του Αγίου και τόνισε πως “η ανάδειξη αγίων στις μέρες μας αποτελεί σημάδι πως ο Θεός δεν μας εγκαταλείπει”.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.