«Οι εορτές και οι πανήγυρεις είναι ταυτόχρονα θρησκευτικές αλλά και κοινωνικές εκδηλώσεις, που ενδυναμώνουν τους δεσμούς μεταξύ των ανθρώπων στις τοπικές κοινωνίες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, από το Μακρυχώρι, όπου εκκλησιάστηκε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Θωμά.

Αναφερόμενος στις εορτές και τις πανήγυρεις, ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε: «Κι αυτό το διαπιστώνουμε, κάθε φορά που συμμετέχουμε σε εορταστικές εκδηλώσεις και στις πόλεις και τα χωριά του νομού μας, ιδιαίτερα τώρα μετά από δυο χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας».

Ακολούθως, με τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών που παραβρέθηκαν, τον δήμαρχο Τεμπών κ. Γιώργο Μανώλη και την πρόεδρο της τοπικής κοινότητας κα Άννα Καραπάνου-Μαγαλιού, παρακολούθησε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις με τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία του χωριού.

Ο Θεσσαλός πολιτικός αποδέχθηκε την τιμητική προτροπή της προέδρου του Συλλόγου Γυναικών κ. Δήμητρας Τάσιου να σύρει τον χορό μαζί με τους επίσημους προσκεκλημένους.

Σημαντικός ο ρόλος των Συλλόγων
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συνεχάρη τόσο την πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας όσο και την πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών «για την όμορφη εκδήλωση με μουσικές και τραγούδια του τόπου
μας, που ανήμερα της Πρωτομαγιάς πρόσφερε στιγμές διασκέδασης σε όσους την παρακολούθησαν, αλλά και αισθήματα αισιοδοξίας και ψυχικής ανάτασης.

Χάρηκα, ιδιαίτερα, βλέποντας νέα κορίτσια και αγόρια, που αποτελούν το μέλλον της πατρίδας, να χορεύουν με κέφι και ζωντάνια, εκπέμποντας αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση για το αύριο».

Στη δήλωση του ο κυβερνητικός βουλευτής εξήρε «τον ρόλο των συλλόγων στη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, των δημοτικών μας τραγουδιών, των ηθών και εθίμων».

Όπως σημείωσε με το έργο τους συμβάλλουν στην εθνική μας αυτογνωσία, τη συνειδητοποίηση της ιδιαίτερης ταυτότητάς μας και κατ’ επέκταση την ενίσχυση της εθνικής μας συνείδησης.

Γι αυτό και οι Σύλλογοι θα πρέπει να τυγχάνουν της στήριξης της πολιτείας».

Την παραμονή της μεγάλης δεσποτικής εορτής ο Μάξιμος Χαρακόπουλος παρακολούθησε τον εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Θωμά στην ομώνυμη συνοικίας της Λάρισας και αντάλλαξε ευχές
με τους ενορίτες.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.