Χαρακόπουλος – Βαρβιτσιώτης: «Ζούμε αναμφίβολα ιστορικές στιγμές. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ξυπνά από το λήθαργο των ψευδαισθήσεων την Ευρώπη.

Η αφύπνιση της ΕΕ προς την κατεύθυνση συγκρότησης μια κοινής αμυντικής και εξωτερικής πολιτικής έπρεπε να είχε γίνει από καιρό.
Η ΕE έχει λόγο για τα τεκταινόμενα στην ήπειρό μας και πρέπει αυτόν τον λόγο να διαθέτει και τα μέσα να τον επιβάλλει. Ως επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας πιστεύω ότι η Ελλάδα και σε αυτήν την ιστορική συγκυρία, έλαβε την ορθή θέση απέναντι στα γεγονότα. Ταχτήκαμε με το μέρος του διεθνούς δικαίου, με το μέρος των ευρωπαϊκών αξιών της ελευθερίας και του ανθρωπισμού, με το μέρος του αμυνόμενου.

Κι αυτό το κάναμε όχι μόνο γιατί “ανήκουμε στη Δύση”, αλλά και γιατί γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τους κινδύνους που εγκυμονεί ο ανιστόρητος αναθεωρητισμός». Τα παραπάνω ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.